banner564

Omuzuna sapladı

Erkek arkadaşı tarafından demir çubukla dövülen genç kadın bıçağa sarılmak zorunda kaldı

Omuzuna sapladı
banner598

 Suna ERDEN

Son günlerde arttığı gözlemlenen kadına şiddet olaylarına dün bir yenisi daha eklenirken, erkek arkadaşı Christopher Osemudiaman (30) tarafından darp edilen Leticia Akwueh Nkemdilim (31) suç işlemek zorunda kaldı.
Lefkoşa’da sabaha karşı yaşanan olayda Osemudiaman, tartıştığı kız arkadaşı Nkemdilim’i önce sağ gözüne yumruk atıp darp etti.
Zanlı Osemudiaman,  elinden kurtulup evden dışarı kaçan kız arkadaşı Nkemdilim’i sokakta yakalayıp, bu kez de yolda bulduğu inşaat demiri ile darp etti.
Kız arkadaşını döve döve eve geri götüren zanlı, şiddetine devam edince, Nkemdilim mutfaktan aldığı bıçağı erkek arkadaşının omuzuna sapladı.
Olayın ardından Leticia Akwueh Nkemdilim ‘aralama’ suçundan, erkek arkadaşı Christopher Osemudiaman ise ‘yaralama, ciddi darp, tecavüzkâr alet taşıma’ suçlarından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Demirle darp etti
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, olayın dün saat 05.00 sıralarında meydana Lefkoşa’da geldiğini söyledi.
Polis, zanlıların Hamitköy 'deki evlerinde kıskançlık yüzünden tartıştıklarını söyledi.
Polis memuru, Christopher Osemudiaman’ın yatak odası içerisinde sözlü olarak tartışmaya başladığı kız arkadaşı Leticia Akwueh Nkemdilim’in sağ gözüne yumruk vurup, saçlarından çekmek sureti ile ciddi bir şekilde darp ettiğini açıkladı. 
Polis, zanlının daha sonra sokakta inşaat demiri ile kız arkadaşının yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine defalarca vurmak sureti ile yaraladığını anlattı. 

Bıçakla karşılık verdi
Soruşturma memuru, erkek arkadaşının şiddetine maruz kalan Nkemdilim’in, mutfaktan aldığı bıçağı Christopher Osemudiaman’ın sol arka omzuna sokarak yaraladığını ifade etti.
Olayın ardından Osemudiaman ile Nkemdilim’in gözaltına alındığını söyleyen polis,  soruşturmanın her iki tarafın şikâyetlerinin alınmasıyla sonuçlandığını söyledi.
Polis, Christopher Osemudiaman’ın kız arkadaşını darp etmek için kullandığı demir çubuğun olay yerinde bulunarak emare olarak alındığını açıkladı. 
Polis, ülkede öğrenci olarak bulunan zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı ve 5 bin TL nakdi teminat yatırması şartları ile zanlı Nkemdilim’in tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Zanlı Christopher Osemudiaman’ın ise 5 bin TL nakit teminata ek olarak, bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474