banner564

3 ayda eridi

21 yaşındaki üniversite öğrencisi madde kullanımı nedeniyle hem tahsilini, hem de sağlığını mahvetti

3 ayda eridi
banner598

 Suna ERDEN

Üniversite eğitimi için ülkemize gelen Suudi Arabistanlı Muhammed Salem, uyuşturucu batağına saplandıktan sonra ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Daha 3 ay önce çok sağlıklı bir insan olan Muhammed, kısa süre içinde sinir ve ruh hastanesinde tedavi görmeye başladı.
   Anti-depresan ilaç kullanan Muhammed, yaşadığı psikolojik sorunlar yüzünden, önüne gelene saldıran, park halindeki araçlara bilinçsizce zarar veren bir insan oldu. Son 3 ayda aşırı kilo kaybına uğrayan Muhammed’i arkadaşları dahi tanıyamaz oldu.


Eğitim için gelmişti…
Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için gelen ancak uyuşturucu kullanmaya başladığı belirtilen 21 yaşındaki Suudi Arabistanlı Mohammad Salem Mahmod Alshigagi, Lefkoşa’da sebepsiz yere park halinde duran araçlara zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Daha önce uyuşturucu suçundan tutuklanan ve teminata bağlanan zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü, anti-depresan haplar kullandığı belirtildi. Zanlıya, “Madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk” teşhisi konduğu belirtilirken, zanlı “kasti hasar” suçundan dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Suç işlemeye meyilli hale geldi
Duruşmada iddiaları aktaran polis, zanlının 19 Haziran saat 14.00 sıralarında Lefkoşa’da Ortaköy’de Şht. Daniş Tunagil Sokak ve Ali Rıza Efendi Caddesi’nin kesiştiği kavşak üzerinde park halinde bulunan Ali Cefa’ya ait aracın dikiz aynaları ile Zehra Saydam’a ait aracın ön camı ve sağ ön kapı camını henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı elleri ve ayakları ile vurup kırmak suretiyle kasti hasara uğrattığını söyledi. Zanlının olay yerinde suçüstü yakalandığını belirten polis, araçlarda meydana gelen maddi hasarın henüz belirlenmediğini kaydeden polis, bu nedenle aleyhine henüz dava getirilmediğini açıkladı. Zanlının madde bağımlılığı sorunlarından dolayı daha önce uyuşturucu suçundan teminata bağlandığını, sağlık durumunun yerinde olmadığını kaydeden polis, serbest kalması halinde suç işlemeye devam edeceğini ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti. Polis, zanlının YDÜ’de öğrenci olduğunu da belirtti.

20 gün cezaevinde kalacak 
Zanlının avukatı ise müvekkilinin madde bağımlılığından dolayı psikotik sorunlar yaşadığını,
sağlık durumunun yerinde olmadığını, serbest kalması halinde suç işlemeye devam edeceği yönündeki polis beyanına katıldığını ifade ederek, tutuklu yargı talebine itiraz etmedi. Mahkeme, zanlının 20 günü aşmayacak süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, doktor kontrolünden geçirilmesine de direktif verdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 03:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473