banner564

3 büyük gururun yıldönümü

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle kutlandı

3 büyük gururun yıldönümü
banner598
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dün düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 40’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 58’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 445’inci yıldönümü nedeniyle dün saat 09.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. 
Törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı milletvekilleri, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve muharip derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
GKK Komutanı Erhan Uzun’un tören birliklerini selamlamasının ardından başlayan törende ilk olarak GKK ve TMT Mücahitler Derneği adına anıta çelenkler sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından GKK Komutanı Erhan Uzun anıt özel defterini imzaladı.


Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 40’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 58’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 445’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi. 
Törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı milletvekilleri, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, muharip dernekler ve halk katıldı.

Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda tören düzenlendi
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Lefkoşa'da Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda da tören düzenlendi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 40’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 58’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 445’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören, saat 12.00'de başladı.
Törene UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığını Temsilen Kurmay Albay Hüseyin Siyer, Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen, muharip dernek temsilcileri, sivil ve askeri yetkililerle, dernek, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Törende protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Kimler mesaj yayınladı?
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle;  Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Lefke ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (LEKAD) Başkanı Hakan Oran, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Halkın Partisi birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474