banner564

3 gün karakolda

Serminer için Kıbrıs’a gelen Kulak, boğaz, burun doktoru, kilotuna sakladığı 4 gram uyuşturucu yüzünden başını belaya soktu

3 gün karakolda
banner598

Çiğdem AYDIN

   Kuzey Kıbrıs’a seminer için gelen Kulak Burun Boğaz Doktoru, Ercan Havalimanı’nda 4 gram uyuşturucu madde ile suçüstü yakalandı. İç çamaşırına sakladığı Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş Vevobahis yapmaya çalışan H.A., narkotik köpeğine takıldı.

   Detektör köpeğinin tepki vermesi üzerine sakladığı uyuşturucuyu çıkarıp polise veren zanlı, gözaltına alınıp Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

   Dünkü duruşmada İstanbul-Ercan uçağı ile önceki gün KKTC’ye gelen zanlının hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalandığı belirtildi. Polis, Ercan’dan ülkeye giriş yapmaya çalışan zanlının naylona sarıp bantladığı 4 gram uyuşturucu maddeyi iç çamaşırına gizleyerek ülkeye sokmaya çalıştığını ancak narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerindeki uyuşturucu maddeyi çıkarıp polise verdiğini söyledi.

   Zanlının gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 23 Ocak tarihinde Adana’da satın aldığını ifade eden polis, zanlının seminer amaçlı turist olarak KKTC’ye geldiğini açıkladı.Polis, zanlı hakkında uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından soruşturma başlatıldığını belirterek üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

 

Özür diledi ama olmadı

   Talep üzerine mahkemede söz hakkı verilen zanlı,  “Ülkenize böyle bir madde ile girdiğim için özür dilerim. Ancak tutuklu kalmak istemiyorum. Kaçmayacağıma dair garanti veriyorum” dedi. Mahkeme yürütülen soruşturma amaçlı zanlının 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 02:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473