banner564

3 haftada bitecek

Ulaştırma Bakanı Atakan, Girne dağ yolundaki çalışmalar hakkında müjde verdi

3 haftada bitecek
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, dağ yolu olarak bilinen Girne-Değirmenlik ana yolunu kullanacak araçların büyüklüklerine göre getirilen süreli kullanım uygulamasının, elzem olan alt yapı çalışmalarının tamamlanacağı süreyle sınırlı olduğunu; çalışmaların 3 hafta sürmesinin planlandığını açıkladı.
Bakanlık, Lefkoşa-Girne ana yolunda Girne giriş katlı kavşağı ile St. Hilarion kavşağı arasında kalan 4.8 km uzunluğundaki bölümde mevcut asfaltın kemirilmesi işleminin ise tamamlandığını; bu bölümde çöken ve altyapısı zarar gören bölümlerin temel dolgu ve sandık işlemleri başlandığını bildirdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Lefkoşa-Girne ana yolu ile Girne-Değirmenlik yolu (Girne dağ yolu) üzerinde devam eden çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, dağ yolu olarak bilinen ana güzergahta 2017’de ihalesi yapılan yol yenileme çalışmalarının da planlandığı gibi sürdüğü ifade edildi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı açıklamasında, Lefkoşa-Girne ana yolundaki asfalt yenileme çalışmalarıyla ilgili de bilgi verildi.
Girne giriş katlı kavşağı ile St. Hilarion kavşağı arasında kalan 4.8 km uzunluğundaki bölümde mevcut asfaltın kemirilmesi işleminin tamamlandığı, ilgili bölümde çöken ve altyapısı zarar gören bölümlerin temel dolgu ve sandık işlemlerinin de başladığı açıklandı.

Ticaret Odasından Bakan Atakan’a ziyaret
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyeti kabul etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Atakan, kabulde yaptığı konuşmada, çok geniş bir perspektife sahip olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın birçok farklı konuları uhdesinde barındıran bir bakanlık olduğu bilincinde hareket ettiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti.
Bugüne kadar ötelenen veya görmezden gelinen sorunlar bulunduğunu ifade eden Atakan, “Çağın gerisinde ve ülke insanımıza yakışmayan hizmetler üretiliyor. Görev süremiz boyunca birincil önceliğimiz, kafa yapısı olarak çok ileride olan insanlarımıza yakışır hizmeti, çağın gerekliliklerini yakalayacak şekilde ve geri kalmışlığın önüne geçilecek şekilde hayata geçirmektir” diye konuştu.
KTTO Başkanı Turgay Deniz, 4’lü koalisyon hükümetinin kurulmasının büyük bir cesaret örneği olduğunu belirterek, hükümetten, aynı cesaret ve kararlılıkla icraatları ortaya koymalarını beklediklerini söyledi. Deniz, siyasal istikrarsızlık yaşandığı görüşünü ifade ederek, “Temennimiz büyük bir cesaret örneği sergilenerek kurulan hükümetin uzun soluklu olmasıdır” dedi.
Ülkede yapılacak çok işin olduğunu da kaydeden Deniz, oda olarak gereken işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474