banner564

350 milyon  bulundu

Hükümet bugün emeklileri, salı günü de kamu çalışanlarını ‘borçlanmaya gitmeden’ ödeyecek

350 milyon  bulundu
banner598

  Raif DOĞRU

   Koalisyon hükümetinin emekli maaşlarını bugün, kamu çalışanlarının maaşlarını ise salı günü ‘herhangi bir borçlanmaya gitmeden’ ödeyeceği bildirildi. Toplam maaş ödemelerinin 350 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında maaşların ne şekilde ödeneceğine ilişkin sorulara muhatap olan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, maliye uzmanlarını davet ederek, kurul üyelerinin aydınlatılmasını sağladı. Denktaş’ın “herhangi bir borçlanma olmayacak” şeklinde güvence vermesi üzerine kriz şimdilik aşılmış oldu.

Olağanüstü toplantı bugün
   Bakanlar Kurulu’nun bugün de ‘olağanüstü’ toplantı yaparak kaynak arayışlarını değerlendireceği öğrenildi. Özellikle acilen tamirat bekleyen yollar için kaynak yaratılmasını amaçlayan bugünkü toplantıda, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan projelerin değerlendirilmesi bekleniyor.
   Bu arada dün akşam sosyal medyada yer alan ‘özel kuruluşlardan’ avans usulü para alındığına ilişkin iddiaların da gerçekleri yansıtmadığı bildirildi. Buna karşın hükümet ortaklarının bugünkü toplantıda ‘maaşların ne şekilde ödeneceği’ konusunda daha kapsamlı açıklama isteyeceği iddia ediliyor. Müsteşar da katıldı
   Bu arada HP milletvekili, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da, dün toplanan Bakanlar Kurulu’nda borçlanma kararı alınmadığını, maaşların ödenebileceğini söyledi. 
   Bakanlar Kurulu’nda ekonomik ve mali konularda yaşanan sıkıntıların konuşulduğunu belirten Baybars, “Toplantıya Maliye Bakanlığı müsteşarları da katıldı. Bize maaş ödeme noktasında sıkıntı olmadığını, gelirlerin giderleri karşıladığını söylediler. Bu noktada maaş ödemek için borçlanmaya gidilmeyecek. Borç alarak maaş ödemek gündemde değil” dedi.
   Maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmayacağını belirten Baybars, şöyle konuştu: 
   "Maliye müsteşarları da Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı ve maaş ödemede herhangi bir sorun yaşanmadığı, gelirlerin giderleri karşıladığı belirtildi. Borçlanarak maaş ödeme gibi bir durum yoktur.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473