banner564

37 bin liranın cezası

Girne’de birkaç ay içerisinde 11 işyerinden hırsızlık yapan Ramazan Yavuz’a 3 yıl 4 ay hapislik verildi

37 bin liranın cezası
banner598

  Suna ERDEN

   Girne’de 2018 yılı içerisinde 11 ayrı işyerinden toplam 37 bin 800 TL değerinde eşya ile nakit para çalan Ramazan Yavuz hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, yargılanan sanık suçlu bulunarak 3 yıl 4 ay hapse mahkûm edildi. Kararda sanığın ülkeye giriş yaptıktan kısa bir süre sonra seri bir şekilde hırsızlık yapması etkili oldu.
   Sanık hakkındaki kararı okuyan Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır, sanığın Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptıktan 5 ay sonra bu suçları işlediğini söyledi. Sanığın Alsancak’ta bir mağazadan 10 bin 200 TL değerinde kıyafet çaldıktan sonra yakalandığını belirten Kır, aynı zamanda Girne, Alsancak, Çatalköy bölgelerinde ise 10 işyerinden daha hırsızlık yaptığını açıkladı. 
   Sanığın tutuklandıktan sonra ifade verip suçlarını kabul ettiğini belirten Kır, sanık aleyhinde beş şikayetin geri çekildiğini açıkladı. Yargıç Kır, hırsızlık, bina açma suçlarının giderek yaygınlaştığını ifade ederek, bu suçlara caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini ifade etti. Sanık hakkında karar verirken, bu suçları seri bir şekilde işlemiş olmasını aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. Kır, sanığı oy birliği ile 3 yıl 4 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474