banner564

4 günde 3 bin ruhsat

Maaşı alan Araç Kayıt ve Ruhsat dairesine koştu

4 günde 3 bin ruhsat
banner598

 Çiğdem AYDIN 

   Kamu çalışanlarına 13’üncü ve normal maaşların erkenden ödenmesi nedeniyle parayı alan vatandaşlar, Araç Kayıt ve Ruhsat Dairesi’ne akın ederek işlem yaptırdı. Harçlara 1 Ocak’tan itibaren yüzde 30 civarında zam geldiğini öğrenen vatandaşların, araç ruhsatını erkenden çıkarmak için ilgili daireye akın etmesi izdihama yol açtı.
   Diyalog’a konuşan Motorlu Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Şube sorumlusu Halil Paşa 24 Aralık-28 Aralık tarihlerinde 2 bin 490 aracın seyrü sefer ruhsatlarının yenilendiğini, 363 yeni kayıt yapıldığını, 663 kişiden Muayene Harcı tahsil edildiğini söyledi.
   Normal günlere oranla işlemlerin yüzde 40 oranında artış gösterdiğini belirten Paşa şöyle dedi:
   “Maalesef her zaman yoğunuz. Özellikle de özel günlerin arifesinde her daim için ekstra bir yoğunluk yaşıyoruz burada. Bu ekstra yoğunluğa ilaveten bu yıl iki tane maaş ödemesi yapıldı biri normal maaşlar, biri 13. Maaşlar. Vatandaşlar da ister istemez bu iki maaşın arasında devlete olan harçlarını ödemek istiyorlar. Ayrıyeten yılbaşında biraz insanlarımızın alışveriş ve harcama durumlarının yoğun yaşandığı dönem olduğu için birbirlerini tetikleyerek, takviye ederek daha ciddi bir yoğunluk yaşamaktayız.” 
   Motorlu Araç Kayıt Muayene ve Ruhsatlandırma Dairesi Şube sorumlusu Halil Paşa, 26 Kasım-21 Aralık 2018 döneminde ise 6 bin seyrü sefer çıkarıldığını, Bin 14 yeni kayıt yapıldığını ve 2 bin 187 kişiden Muayene Harcı tahsil edildiğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473