banner564

40 engelliye hizmet verecek

Dipkarpaz’ın önemli ihtiyaçları arasında olan Rehabilitasyon Merkezi açıldı

40 engelliye  hizmet verecek
banner598
İskele’ye bağlı Dipkarpaz Köyü’nün önemli ihtiyaçları arasında olan Rehabilitasyon Merkezi, geçtiğimiz günlerde açıldı.
Dipkarpaz Belediyesi öncülüğünde CTP İskele İlçesi ve Dipkarpaz İlim, Sanat, Çevre ve Doğa Koruma Derneği'nin desteğiyle açılan merkez, bölgedeki kırka yakın engelliye hizmet verecek.
Merkezin açılışına; Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim, İskele bölgesi mileltvekili Biray Hamzaoğulları ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
Suphi Coşkun açılışta yaptığı konuşmasında, belediyeciliğin sadece temel hizmetleri sağlamaktan ibaret değil, insanların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek olduğunu ifade etti. Bölgede 40’a yakın engelli insan bulunduğunu vurgulayan Coşkun, Dipkarpaz Köyü Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımının bir lütuf değil, görevleri olduğunu kaydetti. Engelli insanların yaşadığı sorunların tüm toplumun sorunları olması gerektiğinin altını çizen Suphi Coşkun, “Bunu yapmakta geç bile kalındı. Keşke bu engelli kardeşlerimiz daha önce düşünülseydiler” dedi. 

Mülazim: Küçümsenecek bir yer değil
CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim, bölgenin özellikle sağlık ve hizmet alanında en az pay alan bölge olduğunu söyledi. Bu bölgelerde yaşayan engelli insanların profesyonel hizmet alıp yaşamlarını kolaylaştırmanın kendileri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Mülazim, “Bu merkezin tüm bölge için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. 

Sarıçizmeli: Bir belediyecilik anlayışı
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, temel hizmetlerin ötesinde bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi. Sarıçizmeli, belediyeciliğin en büyük görevlerinden bir tanesinin de engelli ve yaşlı vatandaşların ayaklarına hizmet götürmek olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473