banner564

400 öğrenci katkı verdi

Akdeniz Köyü’nde sahil temizliği yapıldı

400 öğrenci  katkı verdi
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
   Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Çevre Koruma ve Çevre Temizliği Projesi olan “Temiz Düşün” kapsamında, Akdeniz köyü sahilinde temizlik yapıldı. Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
   Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Dairesi işbirliği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve ülke genelinde 400 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy , Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç ve Akdeniz Köyü Muhtarı Tarık Bozalan da hazır bulundu.
   Cumhurbaşkanı Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir farkındalık projesi olan "Temiz Düşün" projesinin Prof. Dr. Vamık Volkan'ın fikirleriyle, Cumhurbaşkanlığında yapılan geniş katılımlı bir toplantı sonrası, Turizm Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, belediyeler, yerel yönetimler, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması sonucu yaratılan toplumsal bir proje olduğunu anlattı.
   Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Temiz Düşün Projesi’nin önemine vurgu yaparak, çevre temizliği konusunda toplumsal bilincin önemine vurgu yaptı.

Gazimağusa’da da temizlik çalışması yapıldı 
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan çevre temizliği ve çevre koruma projesi “Temiz Düşün” kapsamında Gazimağusa Belediyesi ile birlikte Yeniboğaziçi, Serdalı, Geçitkale ve Tatlısu Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda refüj ve yol kenarı temizliği yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473