banner564

5 pantolon terzide

Jumbo Bazaar’dan kıyafet ve birçok ev eşyası çalmakla suçlanan Osamor Kennedy, gönüllü ifade verdi

5 pantolon terzide
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Jumbo Bazaar isimli iş yeri içerisindeki Engelliler Derneği’ne ait bağış kutusunu kırıp, miktarı tespit edilemeyen bozuk para ile valiz, el çantası, tişört, şort, pantolon, gömlek, müzik kutusu, powerbank, kulaklık, sigara çaldığı tespit edilen Osamor Kennedy hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Yapılan soruşturmada zanlının çaldığı kıyafetlerden 5 pantolon ile bir gömleği boylarının kısaltılması için terziye verdiği tespit edildi.
Ayrıca zanlının 2016 yılından beridir ülkede kaçak kaldığı belirlendi.
Zanlının çaldığı eşyaların bir kısmı bulunurken, geri kalanının ise arandığı açıklandı.
Zanlı dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Çaldıklarını terziye verdi
Soruşturmayı yürüten polis, zanlının 9-10 Eylül 2019 tarihleri 02.30-06.00 saatleri arasında Lefkoşa’da faaliyet gösteren Jumbo Bazaar isimli işyeri içerisine girdiğini, kıyafet, nakit para ve elektrikli ev aletleri çaldığını söyledi.
Polis, zanlının üç aydır hiç para alınmadan biriktirilmesi için uğraşılan Engelliler Derneği’ne ait bağış kutusundan da miktarı tespit edilemeyen para çaldığını ifade etti.
Polis memuru, yapılan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını, işyeri güvenlik kameralarının incelenerek zanlının tespit edildiğini belirtti.
Polis, tespit edilen zanlının 12 Eylül 2019 tarihinde gözaltına alındığını söyledi.
Polis memuru, evde yapılan aramada çalınan bir takım eşyaların bulunduğunu ifade etti.
Polis, 14 Eylül 2019 tarihinde zanlının gönüllü ifade verdiğini söyleyerek, çaldığı 5 pantolon ve bir gömleği boylarının kısaltılması için terziye verdiğini itiraf ettiğini belirtti.

2016’dan beri kaçak…
Polis, ayrıca zanlının 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren ülkede ikamet izinsiz olarak kaldığının tespit edildiğini belirtti. 
Alınacak ifadeler olduğunu söyleyen polis, zanlının dört gün süre ile poliste kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474