banner564

Otomasyona geçilecek

“Geçmiş hükümetten devraldığımız 225 milyonluk cari borç kapanmış durumda” diyen Amcaoğlu, gelirleri artırmanın yolunu açıkladı:

Otomasyona geçilecek
banner598

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Dörtlü koalisyon hükümetinden 225 milyonluk cari borç devraldık. 225 milyonluk geçmiş hükümetten devraldığımız cari borç, şuan kapanmış durumda” dedi. Amcaoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, maliyenin durumu hakkında genel soruları yanıtlayan Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı’nın bugün herhangi bir borcunun bulunmadığını dile getirdi. 
Amcaoğlu şöyle konuştu: 
“Türkiye Cumhuriyeti’nden kaynak aktarımına kadar geçen sürede, tek kuruş borçlanmadan ve de birilerinden avans almadan yolumuza devam ettik. Dörtlü koalisyon hükümetinden 225 milyonluk cari borç devraldık. 225 milyonluk geçmiş hükümetten devraldığımız cari borç, şuan kapanmış durumda. KKTC Maliyesinin şuan itibarı ile herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Devlet, Kamu Maliyesi, Maliye Bakanlığı almış olduğu mal ve hizmetin bedelini günlük olarak ödeyebilecek güce ermiştir.” 
“Gelirleri artırma yönünde ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Maliye Bakanı Amcaoğlu, otomasyona işaret ederek, gelirleri artırmanın yegâne yolunun tam anlamıyla otomasyona geçmek olduğunu, hala 21. yüzyılda el yordamı ile kayıt dışılığı önleme noktasında hareket etmek öngörülüyorsa, yaya kalınacağını söyledi.

İkinci bir KTHY faciası yaşanmasın
Maliye Bakanı Amcaoğlu, programda gündeme gelen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile ilgili soruları da yanıtlayarak, ülkede ikinci bir KTHY faciası yaşanmaması için ilgili tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti. 
 “Maliye Bakanı olarak hedefiniz nedir?” sorusuna da yanıt veren Olgun Amcaoğlu;“Bu hükümetin ömrü, 2023 yılına kadar devam ederse, 2020 yılında bütçe açığını yaklaşık 300 milyonlar seviyesine çekmek, 2021 yılında denk bütçeyle halkımızın karşısına çıkmak istiyorum” dedi. 
 ‘Ustalığın öncesinde, çıraklığı yaşamanız lazım’ prensibiyle hareken ettiğini söyleyen Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, yaklaşık 24 yıl Maliye Bakanlığı’nın çeşitli kadrolarında görev aldığını, edinilen bu tecrübeler ışığında bugün Maliye Bakanı olarak ülkenin ve halkın ihtiyaçlarının neler olduğunu bildiğini ve bu ihtiyaçların karşılanması için emek harcadığını dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474