banner564

Dosyalar hazır değil

Sahte evrakla mülk devri meselesiyle ilgili tutuklu bulunan iş adamı Mehmet Eminoğlu ile suçla bağlantılı iki sanığın davası henüz başlayamadı

Dosyalar hazır değil
banner598

Suna ERDEN
Sahte evraklarla başka şahıslara ait 27 mülkü kendi şirketine devrettiği iddia edilen iş adamı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu ve mesele ile bağlantılı olduğu iddia edilen Yaztech Investment Limited Direktörü Muammer Uğursöz dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Dava ile ilgili teknik işlemlerin yapılması için mahkemeye çıkarılan sanıklar hakkında ek süre talep edildi.
Sanıklar ile ilgili dava dosyasını hazırlayan Savcı Emine Taşkın, henüz dosyalama işlemlerinin yapılmadığını ifade ederek, 8 gün süre istedi. 
Serdar Özbekoğlu’nun avukatı Tevfik Mut, talebe itiraz etmedi ancak davaya konu 12 sahte vekâlet bulunduğunu söyledi. Mut, şimdiye kadar sadece 2 tanesinin dosyasının hazır olduğunu ifade etti. 
Bir an önce yargılanmak istediklerini söyleyen Mut, 8 günün sonunda ek tutukluluk talep edilmesi halinde itirazda bulunacaklarını belirtti. 

Duruşma 30 Ekim’de
Muammer Uğursöz’ün avukatı Kıymet Deva Rahvancıoğlu da son kez olmak kaydı ile süreye itiraz etmeyeceklerini söyledi.  
Savunmanın ardından söz alan Savcı Taşkın, sanıkların davaları hazır oluncaya kadar 40 gün süre ile cezaevine gönderildiğini hatırlattı ve bu sürenin yetersiz olduğunu belirtti. Taşkın, süreyi istinafa götürdüklerini, 30 Ekim’de duruşmanın görüleceğini ifade etti. 
Talebi değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, davayı itham ve ilk tahkikat duruşması için 1 Kasım’a erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474