banner564

Güvenli değil

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kuzey ve güney kampüsünü birleştiren ve Tır çarpması sonucu yıkılan üst geçit yerine yapılan yaya geçici tehlike saçıyor

Güvenli değil
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde bulunan ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kuzey ile güney kampüslerini bir birine bağlayan üst geçit yaklaşık bir ay önce tırın çarpması sonucu hasar gördü. Üst geçit tamir edilmek amacıyla yıkılarak, bölgeye yaya geçidi yapıldı. Ancak trafiğin çok yoğun olduğu bölgeyi kullanmak zorunda kalan öğrenciler her gün kaza tehlikesi yaşıyor.
   Eski Lefkoşa-Anayolu üzerinde bulunan ve trafik akışının yoğun olduğu bölgede bulunan üst geçit, yaklaşık 20 yıl önce kuzey kampüsten güney kampüse geçmek isteyen öğrencilerin güvenliği amacıyla yerleştirilmişti. 
   Diyalog muhabirini arayan bazı vatandaşlar, bir ay önce zarar gören üst geçidin yıkıldığını ancak yenilenmeyerek, yerine yaya geçidi yapıldığını söyledi. Trafik akışının yoğun olması nedeniyle, bölgeye yapılan yaya geçidinin trafiğin tıkanmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar, anayol olması nedeniyle araçların süratli şekilde yol üzerinde seyrettiğini ve her gün yaya geçidini kullanmak zorunda kalan öğrencilerin ölümle burun buruna kaldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474