banner564

‘Verdiği sözleri tuttu’

UBP’nin ağır toplarından Nazım Çavuşoğlu,  başkanlık yarışışında Özgürgün’e destek verdi 

‘Verdiği sözleri tuttu’
banner598

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayı için geri sayım sürerken saflar da netleşmeye başladı. 

27-28 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan olağan genel kurulda Hüseyin Özgürgün, Sunat Atun, Ersin Tatar ve Dr. Faiz Sucuoğlu yarışacak. Bu yarışta partili vekiller de taraflarını belirlemeye başladı. 
   Partinin ağır toplarından İçişleri, Eğitim ve son olarak da Tarım Bakanlığı görevlerinde bulunan İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, şimdiki Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’e destek açıkladı 
Diyalog Tv’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile Detay programına katılan Çavuşoğlu, “Özgürün son kez aday olduğunu açıkladı. Bence son bir kez desteği hak ediyor” dedi. Çavuşoğlu, Özgürgün’e destek gerekçesini beş maddede topladı: 
“Beş kriterden olumlu not aldı”
 “Başkan dedi ki; “Ben UBP’nin bir sonraki seçiminde birinci parti olmazsam aday olmam.” Bir bakıyoruz, Özgürgün 14 vekilden partiyi 21 vekile çıkardı. Bu bir… İkincisi; hükümet döneminde tüm bakanların kendi bakanlığına hakim olacak şekilde onların yanında oldu, önüne geçmeye çalışmadı. Üçüncü kriter ise Türkiye ile ilişkiler… Mütekabiliyet esaslarına uyuyor mu? Evet, Türkiye KKTC’ye karşı mütekabiliyet esaslarını en ön sırada tutuyor, Özgürgün’ü de tutuyor. Dördüncü gerekçem de halka verdiği sözleri tutuyor mu? Örneğin UBP’li olup işten atılan 80 kişiye söz verdi, sözünü tuttu, onları işe aldı. Son olarak da çalışanın, işçinin özel sektörlünün yanında olup olmadığına baktım, asgari ücret onun zamanında en iyi şekilde arttı. Bu 5 kriterden olumlu not aldığı için ben Özgürgün’ün devam etmesi gerektiğini düşünüyorum”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474