banner564

5’i kayıp

Yasa dışı yollardan getirilen 12 Suriyeliden 7’si yakalandı

5’i kayıp
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Karpaz’a bağlı Yeşilköy’de ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan 7 Suriyeli tespit edildi. 
Göçmenlerin gece saatlerinde polise yapılan ihbar üzerine tespit edildiği öğrenildi.
Alınan ihbar üzerine yola çıkan polis, Yenierenköy ile Yeşilköy arasındaki sahilde mültecileri tespit ederken, ikisi kadın 7 göçmenin insan tacirleri aracılığı ile ülkeye getirildiği, tekne arıza yapınca kaçtıkları ve onları orada bıraktıkları öğrenildi.
Gazimağusa Polis Karakolu’na götürülen zanlıların ifadelerinde teknede 12 kişi olduklarını, arıza yaptığı için kıyıya vurduklarını, diğer 5 kişinin ise nerede olduğunu bilmediklerini söylediği öğrenildi.
Ayrıca mültecilerin insan tacirlerine kişi başı 2 bin dolar ödedikleri de kaydedildi.

İhbar yakalattı
İhbar üzerine yakalanan7 kişi dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada önceki gün Yenierenköy ile Yeşilköy arasındaki sahil alanda, kıyıya vurmuş sürat teknesinin yanında 3 can yeleği ile can yeleği olarak kullanıldığı tahmin edilen 8 tane araba iç lastiği bulunduğu belirtildi.
Bölgede yapılan aramalar sonucunda mahkeme huzurundaki zanlıların tespit edildiği kaydedildi.
Soruşturmayı yapan polis, mültecilerin yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptıklarını, önceki gün Yenierenköy ile Yeşilköy arasındaki sahil alanda tespit edildiklerini söyledi.
Polis, soruşturma başlatıldığını, zanlıların ülkeye kimler aracılığı ile geldiklerinin araştırıldığını belirterek, 3 gün süre istedi. Mahkeme talebi kabul etti. 

İnsan pazarı
Öte yandan elde edilen bilgilere göre; direkt olarak Rum kesimine gidecekleri vaadiyle kandırılan mülteciler, 2 veya 3 bin dolar karşılığında kuzeye getiriliyor ve insan tacirleri eğer güneye geçmek istiyorlarsa daha fazla para vermeleri gerektiğini söylüyor.
Tacirlerin istediği ek parayı verenler güneye geçirilirken, vermeyenler de kuzeyde bırakılıyor. Avrupa toprağı diye getirilip kuzeyde ortada bırakılan mülteciler ya kendileri polise teslim oluyor ya da insan tacirleri istedikleri parayı alamadıkları için onları ortaa bıraktıktan sonra polise ihbar ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473