banner564

Komşuyu suçladı

Kapalı fabrikadan hammadde ve iş aracı çalan Süleyman Aslan, baskı ile bu suçu işlediğini iddia etti

Komşuyu suçladı
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da Ata Tepe’ye ait kapalı fabrikadan iş araçları ile hammadde çaldığı iddia edilen Süleyman Aslan tespit edilerek gözaltına alındı.
Hakkında hırsızlık suçundan soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada söz alan zanlı “Komşuların baskısıyla bu suçu işledim” iddiasında bulundu.
Soruşturmayı yürüten polis, Ata Tepe’nin 24 Ağustos 2019 tarihinde saat 16.00’da karakola geldiğini, kendisine ait Lefkoşa’daki kapalı durumdaki fabrikasından 2 adet pres makinesi, ağaç sıvama ve tornalama makinesi, 2 adet filtre sarma makinası, sanayi tipi punto kaynak makinesi, 21 adet 200 litrelik variller içerisinde bulunan 250 kiloluk macun kıvamındaki P.V.C hammaddenin, çeşitli kalıp ve tezgahların ve bir varil dop yağının çalındığını belirtip, şikayetçi olduğunu söyledi.
Polis, şikayet üzerine başlatılan soruşturmada iş araçları ile hammaddelerin Süleyman Aslan, tarafından çalındığının öğrenildiğini anlattı. 
Süleyman Aslan’ın tutuklandığını kaydeden polis, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme polisin talep ettiği süreyi onaylarken, söz hakkı verilen zanlı komşularının kendisi azmettirdiğini öne sürdü.
Zanlı, “Bu yaşıma kadar hiçbir suça karışmadım. Komşuların baskısıyla bu suçu işledim. Bu eşyaların kokusundan tüm mahalle olarak şikâyetçiydik. Mal sahibinden de kaldırması için rica etmiştik ama yapmadı” iddiasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474