banner564

6 ay ceza aldılar

Yenierenköy’e balık avlamaya giderken boş gördükleri evden hırsızlık yapan Topaloğulları kardeşler hakkındaki karar açıklandı

6 ay ceza aldılar
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Yenierenköy’de Ali Özad’ a ait ikametgaha  2012 yılının Ekim ayı içerisinde girerek, yaklaşık 2 bin TL değerinde çeşitli ev eşyaları çalan Aziz, Hüseyin ve Hasan Topaloğulları  kardeşler, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

 

Hesapta balık avlayacaklardı

Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, İddia Makamının aktardığı olgulara özetle değinerek, sanıkların 2012 Ekim ayı içerisinde Yenierenköy’e balık avlamaya gittikleri sırada, Ali Özad’a ait evin boş olduğunu farkederek, konu eve girdiklerini ve 1930 TL değerinde çeşitli ev eşyalarını sirkat ettiklerini söyledi.

 

Yaptıktan sonra pişman oldular

Sanıkların konu eşyaların bir kısmını sattığını anlatan Soyer, Sanıkların avukatının savunmasına da kısaca değindi.Sanıkların avukatının kendilerine her 3 sanığında pişman olduğunu, yaşlarının çok genç olduğunu, hayat tecrübelerinin olmadığını ve eğitim seviyelerinin düşük olduğunu beyan ettiğini anlatan Soyer, yine sanıkların avukatının sanıkların ailevi durumlarınında iyi olmadığını kendilerine beyan ettiğini anlattı.

 

Konu suçlar 7 yıl hapislik gerektiriyor

Huzurundaki bu davadaki suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunun altını çizen Soyer, yasa koyucunun konu suçlara 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyledi. Hırsızlık olaylarının toplumda tedirginlik yarattığını aktaran Soyer, hiç kimsenin başka birinin alın teri ile kazandığını sirkat etme hakkı olmadığını söyledi.

 

Müşteki sanıkları affetmedi

Konu suçlara ceza takdir ederken kamu yararının ön planda tutulması gerekliliğine işaret eden Soyer, müştekinin de sanıkları affetmediğini söyledi. Sanıkların müştekinin zararını karşılamasını hafifletici neden olarak gördüklerini söyleyen Soyer, sanıkların çok genç olmalarını, ailevi durumlarını, suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmalarını hafifletici neden olarak kabul ettiklerini aktardı.

Sanıklar lehinde ve aleyhindeki tüm hususları dikkate aldıktan sonra konu suçların ciddiyeti ve vahameti açısından verilebilecek cezanın hapislikten başka ceza olamayacağı kanısına vardıklarını söyleyen Yargıç Banu Soyer, sanıkların cezaevinde geçirdikleri süreyi de göz önünde bulundurarak sanıkları 6’şar ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 03:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473