banner564

6 ilde sıkı yönetim

IŞİD saldırılarını protesto gerekçesiyle Türkiye’de alevlenen sokak çatışmalarında 19 kişi hayatını kaybetti, 145 kişi yaralandı

6 ilde sıkı yönetim
banner598
   Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı. Türkiye'yi saran eylemlerde 19 kişi hayatını kaybetti, 145 vatandaşımız yaralandı, 368 kişi gözaltına alındı ve 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
   İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Hakkari, Tuncel, Artvin, Muş, Batman ve daha pek çok ilde gerçekleşen eylemelere polis müdahale etti. Diyarbakır, Batman ve Mersin'deki eylemlerde sahneye Hizbullah da çıktı.
   Gün boyu süren ve çatışmalara dönüşen eylemlerde 19 kişi hayatını kaybetti. İstanbul'un ilçelerinde olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. Valilik kararlarıyla 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, tanklar sokaklara indi, darbe görüntülerini hatırlatan görüntüler ortaya çıktı. Diyarbakır, Tunceli ve Hakkari'de eğitime ara verildi.

Hangi ilde, neler yaşandı?

DİYARBAKIR: Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurulan 10 kişi hayatını kaybetti. Merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçeleri olmak üzere göstericiler sokaklara çıkarak barikatlar kurdu, ulaşımı engelledi. Bağlar’da özel bir şirkete ait markete saldıran göstericiler, işyerine hasar verdi. DBP il binası önünden çok sayıda kişi Suruç’a hareket ederken, buradan ayrılan bazı gruplar, bölgedeki yolları taş ve barikatlarla kapattı. Kentin bir çok bölgesinde yolları kapatan göstericilere karşı polis zaman zaman gaz ve basınçlı su ile müdahalelerde bulundu. Olayların sürdüğü bazı bölgelerde silah sesleri duyuldu. Gece yarısından itibaren ise balkonlara çıkan vatandaşlar tencere, tava çalarak, ışık kapatma eylemleri yaptı. Kentte, Hizbullah da sahneye çıktı.
Kentte 34 yıl sonra ilk defa sokağa çıkma yasağı kondu.
İSTANBUL: İstanbul'un pek çok ilçesinde olaylar çıktı. Kadıköy'de AKP'ye yürüyen gruba polis müdahale etti. Bağcılar ve Sultanbeyli de 3 belediye otobüsü ateşe verildi. Esenyurt'ta çıkan olaylarda polis gaz bombalarıyla müdahale etti, gruptakilerin çevredeki bazı mağazalara zarar verdiği görüldü. Sultangazi’de, saldırıya uğrayan DBP üyesi 50 kişi, 7 saat sonra binadan çıkabildi.

ANKARA: Ankara'daki Sakarya Meydanı'nda toplanan kalabalık AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürümek istedi. İzin vermeyen polis, grubu plastik mermi ve gaz bombalarıyla dağıtmak istedi. Gazetemiz muhabiri Necati Savaş ve Milliyet gazetesi muhabiri Ünal Çam atılan taşlar sebebiyle yaralandı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
İZMİR: Konak'ta toplanan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı. Çıkan kargaşada bir kişi polisin silahını alarak kaçtı. Güvenlik güçleri bu kişiyi kovalamacanın ardından yakalandı.

MUŞ: IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto eylemleri sırasında Muş'ta 25 yaşındaki Hakan Buksur, kafasından vurularak hayatını kaybetti.  Varto ilçesinde esnaf kepenk açmadı. Cadde ve sokaklarda barikat kuruldu.

VAN: Van'da, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eylemleri kenti savaş alanına çevirdi. 55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.  Cadde ve sokakların adeta sava alanına döndüğü Van'da bir çok kişi yaralandı. Serhat Mahallesi'nde ateşli silahla başından yaralandığı ileri sürülen 55 yaşındaki Hamit Caner kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha doğru kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474