banner564

7 milyon TL ayrıldı

Bakan Saner, bu yıl yapımına başlanacak huzurevi hakkında Laptalılara bilgi verdi

 7 milyon TL ayrıldı
banner598
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Lapta’yı ziyaret etti. Lapta’da Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Laptalı vatandaşlar tarafından karşılanan Saner, bu yıl yapımına başlanması planlanan yeni huzurevinin yeri konusunda Laptalı vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. 
   Bakanlıktan verilen bilgiye göre, ziyarette konuşan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Lapta Huzurevi’nin bir süre önce binanın eskimesinden ve sağlıklı hizmet verememesinden dolayı Başpınar’a taşındığını hatırlattı.
   Bakanlık olarak ülkeye en iyi huzurevini kazandırma arzusunda olduklarını belirten Saner ise, hükümetin bu yıl bakanlığa projeler için 53 milyon TL bütçe ayırdığını bunun 7 milyon TL’sinin yeni huzurevi projesi için kullanılacağını belirtti. 
   En iyi huzurevini yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan birçok örnek tesiste teknik incelemeler yaptıklarını anlatan Saner, bunlar arasında en beğendikleri tesisin İzmir Narlıdere Huzurevi olduğunu belirterek, buraya da onun benzeri bir tesis yapmayı amaçladıklarını kaydetti. Saner, ayrıca bir proje yarışması düzenleyerek en başarılı buldukları projeyi hayata geçireceklerini de söyledi.
   Saner, Lapta halkının talebi doğrultusunda yeni huzurevi binasının Lapta’ya yapılacağını da ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473