banner564

‘Diyalog yolları’ tıkandı

Şoför okulları Bakanlık önünde araçlı eylem yaptı

‘Diyalog yolları’ tıkandı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği, ehliyet sınavı yapılan yerlerdeki sıkıntılar dolayısıyla sınav yapmama kararı aldı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.
Lefkoşa’da eski Kıbrıs Türk Hava Yolları binasının olduğu yerdeki sınav yerinden başlayarak, araç konvoyuyla bakanlık önüne gelen şoför okulları temsilcileri, burada diyalog yollarını tıkadığı gerekçesiyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ı protesto ederek, istifaya davet etti.
Araçlarında “Müfredat Nerede”, “Eğitim Dediniz, Eğitim Nerede”, “Kabullenmek Erdem İşidir, Ya Kabullen, Ya İstifa Et” dövizleri taşıyan eylemciler, “tüzük değişikliklerinin yapılmasını”, “tüm sınavların tek çatı altında toplanmasını”, “Avrupa standartlarına uygun tüm altyapısı tamamlanmış sınav yerleri düzenleyerek, bunların sınav yeri olarak gösterilmesi”ni talep etti.
Eylemciler, açıklamalarını yaptıktan sonra dağıldı.

Tilki’den Bakan Atakan’a eleştiri
Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki, bakanlık önündeki açıklamasında, önceki akşam saatlerinde, bakanın twitter hesabında şoför okullarını “yasalara karşı çıkan küçük bir topluluk” olarak tanımlamasını eleştirdi.
Tilki, bakanlığın hem eğitim konularına, hem de uzlaşı çağrılarına olumlu yaklaşmalarına rağmen bunlardan bir sonuç çıkmadığını ekledi.

Bayraktar: Arzulanan değişiklikler olmadı
Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği avukatı Cemal Bayraktar da, tüzüklerde bazı değişiklik taleplerini gerek yazılı olarak, gerekse yapılan çalıştayda bakanlığın bilgisine getirmelerine rağmen, arzuladıkları tüzük değişikliklerinin hayata geçirilmediğini belirtti.

Aksertel: Çukurlardan arabalar dağıldı
Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Genel Sekreteri Cihan Aksertel de okuduğu yazılı açıklamada, D sınıfı-araba sınavlarının yapıldığı eski KTHY’nin olduğu bölgede tarladan sınava çıkıldığını, çukurlardan araçların harap olduğunu, ayrıca bölgenin okul yakınında yer almasının minik öğrenciler açısından riskler içerdiğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474