banner564

713 üyesi var

“Devletin bizlere hiçbir katkısı yoktur” diyen Ortepedik Özürlüler Derneği Başkanı Kibrit, en büyük yardımı Merit Grubu’ndan gördüklerini söyledi

713 üyesi var
banner598

Pelin YÜKSELAY
“Devletin bizlere hiçbir katkısı yoktur” diyen Ortepedik Özürlüler Derneği Başkanı Kibrit, en büyük yardımı Merit Grubu’ndan gördüklerini söyledi. 
Diyalog Muhabirine konuşan Dernek Başkanı Günay Kibrit, derneğin 2017-2018 gelirlerini büyük bir şeffaflıkla açıkladı, samimi beyanatlarda bulundu. 
Derneğin 2017-2018 yıllık aidat gelirinin 104 bin TL olduğunu kaydeden Kibrit, 109 bin TL bağış geliri olduğunu, kafeteryalarından da 208 bin 900 TL, sosyal faaliyetlerden de 297 bin TL gelir elde ettiklerini belirtti. 
En büyük gelirleri düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerden edindiklerini dile getiren Kibrit, bunun yanında fizik tedavi merkezlerinden, kafeteryalarından ve marketlerde bulunan sabit kutulardan gelirlerini sağladıklarını kaydetti. Günay Kibrit, devletin derneğe hiçbir şekilde katkısı olmadığını da sözlerine ekledi.
Derneğin düzenlediği aktivitelerde en büyük destekçilerinin Merit ailesi olduğunun altını çizen Kibrit, Merit Otellerine sonsuz teşekkürlerini iletti. Bunun yanında Kibrit, Turgay Hilmi’nin de derneğin düzenli olarak yardımcısı olduğunu kaydetti, sonsuz şükranlarını sundu. 
“713 bedensel engelli üyemiz bulunuyor”
Gelirlerin yanında giderlerin de olduğunun altını çizen Kibrit, 713 bedensel engelli üyelerinin olduğunu belirterek, bu üyelere rehabilitasyon ve fiziktedavi, psikolojik danışmanlık, eğitim, spor ve ücretsiz ulaşım ağı ile hizmet verdiklerini kaydetti.
Hiçbir şekilde ücret talep etmeden taşımacılık yaptıklarını dile getiren Kibrit, “Karpaz’dan-Yeşilırmak’a üyelerimizi taşıyoruz ve hiçbir şekilde maddi bir şey talep etmiyoruz. Sadece merkezimize değil, düzenlediğimiz sosyal aktivitelere de katılımlarını sağlıyoruz. Bu çok önemli bir katkıdır” dedi. Kibrit amaçlarının, engellilerin toplumla bir arada olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. 
Başta Dernek Genel Merkezi olmak üzere Zeytinlik’te bulunan Özel Eğitimokulu dahil 15 personelleri bulunduğunu dile getiren Kibrit, profesyonel elemanlarla hizmet verdiklerinin altını çizdi.
“Yılda 250-300 civarı tekerlekli sandalye bağışı yapıyoruz”
Derneğin gerek hastalarına gerekse de Devlet Hastanelerine yılda 250-300 civarında tekerlekli sandalye bağışladığını kaydeden Kibrit, devletin derneğe yardım etmesi gereken yerde, derneğin devlete yardım ettiğini kaydetti. 
Bunun yanında ihtiyaç duyan hastalara ya da kurumlara da koltuk değneği, yürüteç, hasta yatağı, tıbbi malzeme ve gıda yardımı yaptıklarını kaydeden Kibrit, ‘üyelerimizin taleplerini imkânlarımız çerçevesinde en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz’ dedi. 
“En büyük ihtiyacımız toplumda engelli farkındalığı oluşması”
En büyük ihtiyaçlarının toplumun engelli farkındalığının artması olduğunu kaydeden Kibrit, kamuya açık alanlarda düzenlemelere ihtiyacın olduğunu, engelli araç park yerlerinin elzem olduğunun altını çizdi. 
Kibrit, sözlerini şöyle noktaladı: Engelliler de bir bireydir. Herkesle eşit haklara sahiptir. Ayrımcılık istemiyoruz ki. Herkes gibi sinemaya, kafeye, bara, restorana gidebilmek için, rampa, asansör, kaldıraç istiyoruz. Biz de her yere erişebilmek istiyoruz. Bizi engellemeyin. Biz üretmek, herkes gibi var olmak istiyoruz. Bunun yanında devletin bir engelli politikası olmalı artık.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473