banner564

Yarısı kaçak çıktı

Gazimağusa’da polisin baskın yaptığı 2 yatak odalı apartman dairesinde 11 kişinin kaldığı tespit edildi

Yarısı kaçak çıktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Cürümleri Önleme Şubesine önceki gün, Gazimağusa’da bir apartman dairesinde, kaçak şahısların yaşadığına dair ihbar yapıldı. Söz konusu adrese baskın düzenleyen polis, bir dairede 11 kişinin yaşadığını tespit etti. Dairede yapılan kimlik kontrolünde Pakistan uyruklu olan 11 kişiden 4’ünün ülkede kaçak yaşadığı tespit edildi. 
Ülkede kaçak yaşayan ve izinsiz çalıştıkları belirtilen zanlılar Adam Khan, Kalim Ullah, Saif Ullah ve Habil Akbar dün tutuklama talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada söz konusu adreste zanlılar ile birlikte 11 kişinin kaldığı açıklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Kaya Savaşçı, 14 Aralık 2018 tarihinde alınan ihbar üzerine bir apartman dairesine yapıldığını, zanlılar Adam Khan, Kalim Ullah, Saif Ullah ve Habil Akbar’ın ülkede kaçak statüde olduklarının belirlendiğini söyledi. Savaşçı, 2 yatak odalı apartman dairesinde toplam 11 kişinin yaşadığını belirterek, sağlıksız yaşam koşullarına dikkat çekti.
 Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Savaşçı, mahkemeden süre talep etti. Yargıç Hazal Aksun, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473