banner564

78 milyonun emaneti

Selimiye Meydanı’ndaki Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Davutoğlu tarafından açıldı

 78 milyonun emaneti
banner598
Selimiye Meydanı’ndaki Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı.
Ahmet Davutoğlu, açılıştaki konuşmasında, dünyanın her yerinde Türk dilini ve kültürünü tanıtmak için kurulan Yunus Emre Enstitüsü’nün 42’ncisini Lefkoşa’da da açtıklarını kaydetti.
Davutoğlu, 43’üncü Yunus Emre Enstitüsü’nün de yarın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Katar’da açılacağını kaydetti.
Davutoğlu, enstitüyü “78 milyonun Kıbrıs’a güzel bir emaneti olarak” niteleyerek, “Lefkoşa’daki bu merkezi dilimizi Kıbrıslılara tanıtmak için değil, Kıbrıslılardan güzel dilimizin Kıbrıs ağzını öğrenmek için açtık. Türkçenin en güzel lehçelerinden, ağızlarından biri Kıbrıs’ta konuşuluyor. Bunun muhafaza edilmesi lazım” dedi.
TC Başbakanı Davutoğlu, “Dünyanın en güçlü ordusuna sahip olabilirsiniz ama eğer kültürünü, dilinizi, örfünüzü, en önemlisi kimliğinizi kaybetmişseniz ayakta duramazsınız” şeklinde konuştu.
Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nü, köylerini, şehirlerini, dilini, dinini, inancını savunurken mücahit düşenlere adadığını kaydeden Davutoğlu, “O zor yıllarda, kuşatılmış köyler içinde, yıkıntılar arasında, yiğitçe, mertçe kültürünü muhafaza eden, büyük acılar çekmesine rağmen kültüründen feragat etmeyen mücahit şehitlerimizin gayreti, dirayeti ve kahramanlığı olmasaydı bugün size Türkçe hitap ediyor olmayacaktım” dedi.

Ahmet hocaya sevgi seli…
Bu arada Selimiye Meydanı’nın girişinde çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup, Davutoğlu’nu “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları ve alkışlarla karşıladı. Davutoğlu da, slogan atan grubun yanına gitti, çocuklarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grubun da “Ahmet Hoca” diye slogan atması, Davutoğlu’na çiçek takdim etmesi dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474