banner564

8 ay ceza aldı

İşsiz kalınca iki ayrı büfeden yiyecek ve içecek çaldığı iddiasıyla yargılanan Enes Selim Çolak’ın ülkeden ihraç olmak için bu suçu işlediği belirtildi

8 ay ceza aldı
banner598

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a çalışmak için gelen ancak işsiz kalınca hırsızlık yapan sanık Enes Selim Çolak hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı. Dükkân açma suçundan yargılanan sanık 8 ay hapse mahkûm edildi. Kararda, sanık Enes Selim Çolak’ın işlemiş olduğu ”Dükkân açma” suçunun uyuşturucu suçundan sonra en yaygın işlenen suçlardan olduğu belirtildi. Kararda ayrıca sanığın işsiz kalınca ihraç edilmek için suç işlediğine dair savunma yaptığı kaydedildi. 
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu açıkladı. Beyoğlu, sanık Enes Selim Çolak’ın işlemiş olduğu ”Dükkân açma” suçunun uyuşturucu suçundan sonra en yaygın işlenen suçlardan olduğunu belirtti. Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, mala karşı işlenen bu tür suçların toplum bireylerinin psikolojisini bozduğunu, sanığın savunmasında yaptıklarından dolayı pişman olduğunu, çocuk yurdunda büyüdüğünü, ülkesine iade edilmek için suçları işlediğini beyan etmesini anımsatarak, sanığının sosyal durumunu lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Sekiz ay hapse mahkûm edildi
Kıdemli Yargıç Beyoğlu, Çolak’ın işlediği suçların ciddi hapislik suçları öngördüğüne dikkati çekerek, sanığın ülkesine dönebilmek ve ihraç edilmek için bu suçu işlediği yönünde savunma yapan Çolak’ın savunmasının kararda dikkate alındığını belirtti. 
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, oy birliği ile alınan kararda Enes Selim Çolak’ın işlediği suçlardan 8 ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı. 

Yiyecek içecek çalmıştı
Sanık, 23 Ocak 2018 tarihinde Girne'de 20 Temmuz Stadyumu tribünlerinin alt kısmında faaliyet gösteren kantine girerek içerisinde bulunan kahve makinesinin kilidini kırıp hasara uğrattıktan sonra makinede bulunan 100 TL madeni para ile 624 TL değerinde muhtelif yiyecek ve içecek ürünlerini çalmıştı. Sanık 27 Ocak tarihinde de “Barış Parkı” isimli büfenin dış kısmında bulunan 2 buzdolabını kırıp 160 TL tutarında muhtelif gıda ürünleri ile dolap içerisindeki demir kasa içerisinde muhafaza edilen 200 TL nakit parayı çalmıştı. Sanık, çaldığı top kek, çikolata, antep fıstığı gibi paketlerce gıda ürünün bir internet kafeye satmaya kalkıştığında tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473