banner564

8 ay daha cezaevinde

Kaldığı evde saksıda hintkeneviri yetiştirdiği tespit edilerek tutuklanan İranlı öğrencinin Hepatit B hastası olduğu belirtildi

8 ay daha  cezaevinde
banner598
Suna ERDEN
Girne Karaoğlanoğlu’nda, 27 Ekim 2017 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından evinde yapılan aramada 4 kök hintkeneviri bitkisi bulunan İranlı Sheida Mohammadi hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 10 ay hapse mahkûm edildi. Sanığın hepatit B hastası olduğu, cezaevindeki diğer tutuklular ve çalışanlar için tehlike oluşturduğu belirtildi. Sanık, 2 aydır cezaevinde yargılanmayı bekliyordu.

Ekti ama içemeden yakalandı
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer'den oluşan ağır ceza heyetinin oybirliğiyle verdiği kararı Yargıç Sağer açıkladı. Kararda, sanığın evinde 27 Ekim 2017 tarihinde saat 16.30 sıralarında mahkeme emri ile arama yapıldığı ve 18 gram 630 miligram ağırlığına denk gelecek şekilde farklı boylarda 4 kök hintkeneviri bitkisi bulunduğu belirtildi. Yargıç, sanığın bir arkadaşına ait evde kalmaya başladığını, yanında bulunan tohumları ektiğini, düzenli olarak bakımını yaptığını ancak büyümediği için 26 santim uzunluğundaki bitkiyi evin yanındaki dereye attığını söyledi. 

KKTC’de üniversite okuyordu
Yargıç, ihbar üzerine yakalanan sanığın ifade verip suçunu kabul ettiğini de belirterek, 2003 yılından beridir KKTC’de yaşayan ve üniversite öğrencisi olan sanığın hintkeneviri bitkisi ziraatı ve tasarrufu suçlarından yargılandığını belirtti. Yargıç, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı 10 ay hapse mahkûm etmeyi uygun bulduklarını açıkladı.
Başkan Fadıl Aksun, kararın ardından sanığın derhal doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474