banner564

8 ayın muhasebesi

CTP’nin kitle toplantılarında hükümet ve parti çalışmaları anlatıldı, koalisyonunun sona ermesinin sebepleri tartışıldı

8 ayın muhasebesi
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) partililere yönelik başlattığı kitle toplantılarını Girne, Güzelyurt ve İskele’de gerçekleştirdi.
Verilen bilgiye göre, kitle toplantılarda hükümet ve parti çalışmaları anlatıldı, CTP-UBP koalisyonunun sona ermesinin sebepleri tartışıldı.
Kitle toplantılarında Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Girne milletvekili ve eski başbakan Ömer Kalyoncu ile Kadın Örgütü Genel Başkanı Çelen Özkaynak konuşma yaptı. 
Toplantılarda konuşan CTP Genel Başkanı Talat ve eski Başbakan Ömer Kalyoncu, CTP UBP hükümeti konusunda açıklamalarda bulundu.
Talat, 8 ay süren CTP-UBP koalisyonunda başta su olmak üzere mali protokol ve maaş gibi konularda kriz yaşandığı kaydederek, “Hükümet ortaklarından herhangi bir destek göremedik, aksine UBP her krizde hükümetten çekilme tehdidinde bulundu” dedi.

Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, üçlü kararname sistemi yüzünden ülkedeki bürokrasinin gün geçtikçe zayıfladığını kaydederek, “Bu durumun hükümetlerin başarısında veya başarısızlığında önemli rolü var” dedi.
Önümüzdeki süreçte parti disiplinini yeniden oluşturacaklarını da ifade eden Mehmet Ali Talat, “Bir partinin parti olmasının temel taşları demokrasi ve parti disiplinidir. Bunlara önem vermemiz lazım. MYK yazılı uyarıların yanı sıra disiplin mekanizmasını çalıştırmak için de bazı adımlar atmaya başladı” dedi.

Kalyoncu: İlk engel UBP kurultayı idi
CTP Girne milletvekili ve CTP-UBP koalisyonunun başbakanı Ömer Kalyoncu, 8 aylık bir hükümet dönemini geride bıraktıklarını, bu dönemde önlerine ilk çıkan engelin UBP kurultayı olduğunu dile getirdi.
Su pazarlığının yapıldığı dönemlerde UBP’li yetkililerin her zaman TC’li hükümet yetkililerinin yanında yer aldığını söyleyen Ömer Kalyoncu, “Bir yanda biz, diğer tarafta da UBP’li ve TC’li yetkililer. Böyle bir pazarlık dönemi yürütüldü” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474