banner564

“8 bardak su tüketin”

Böbrek Hastaları Derneği tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu

 “8 bardak su tüketin”
banner598

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Lefkoşa’da “2. Farkındalık Yürüyüşü” düzenledi.

Dereboyu’nda yer alan ve böbrek hastalıkları ile böbreklerin korunmasında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, böbreklerin korunması ve çalıştırılması için su içmenin önemine işaret ederek, vatandaşlara; “Günde en az 8 bardak ve üzeri su tüketmeleri” çağrısında bulundu, “En güzel, temiz ve sağlıklı içki su” dedi.
Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Köseoğlu da, su içmenin alışkanlık haline getirilmesi ve gereksiz ilaç içilmemesi gerektiğini belirterek, “Organlarımızı bağışlayalım, toprağa değil insana verelim” dedi.
Osman Paşa Caddesi ile Mehmet Akif Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan çemberden başlayan yürüyüş, Başbakanlık ışıkları yanında tamamlandı. Akıncı’nın başından katıldığı yürüyüşün sonunda su dağıtıldı, balonlar uçuruldu ve böbreklerin korunmasının önemini içeren broşürler dağıtıldı.
Çocukların gösterisinden sonra tamamlanan etkinliğin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı geriye de yürüyerek döndü.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473