banner564

9 ay hapis cezası aldı

Emekli Polis Müdürü Osman Aydın’ın öldüğü trafik kazası ile ilgili yargılanan Kemal Manaz hakkındaki dava karara bağlandı

9 ay hapis cezası aldı
banner598
Emekli Polis Müdürü Osman Aydın’ın ölümü ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargılanan Kemal Manaz hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkum edildi. Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedai Barkın’dan oluşan heyetin baktığı davada 9 ay hapse mahkum edilen sanığın hatalı olduğu ancak kazada ölen Aydın’ın da katkısı olduğu belirtildi.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 27 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen kazada sanık Manaz, aracının lastiği patladığı için yol kenarına park etmiş ve o esnada Alayköy’den Lefkoşa’ya doğru aracı ile seyreden Osman Aydın, park halindeki araca çarparak kaza yapmıştı. 
Kazada Aydın yaşamını yitirirken, araç sürücüsü tutuklanmıştı. Tutukluluğun ardından yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Manaz’ı davası dün karara bağlandı. 

Hız tespiti yapılamadı…
Sanık hakkındaki verilen kararda yol kenarına park edilen Van aracın uyarısı ışıklarının yanmadığı, aracın 50 santim yol içerisinde olduğu ifade edildi. Meydana gelen kazada sanığın kusurunun yanı sıra Aydın’ın da hatası olduğu belirtilerek, Osman Aydın’ın stop yapmadan park halindeki araca çarptığı ancak fren izleri olmadığı için hız tespiti yapılamadığı ifade edildi. Kazada her iki tarafta da kusur bulan ağır ceza heyeti, sanığı meydana gelen ölümlü kazadan dolayı 9 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473