banner564

Acil önlem alınmalı

Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, rakamların dehşet verici bir boyut aldığı uyuşturucu sorununun polis ve yargının omuzlarına bırakıldığına vurgu yaptı

Acil önlem alınmalı
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun düzenlediği ve dün başlayan “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” bugün sona erecek.
"Bağımlılığa İnat, Bağımsız Hayat" sloganıyla düzenlenen çalıştaya, Türkiye’den de heyet katılıyor.
Çalıştayın açılışına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, polis ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan devlet ve hükümet yetkilileri, ülkedeki uyuşturucu sorununa ve aşılması için yapılması gerekenlere dair mesajlar verdi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, uyuşturucunun, toplumların ortak sorunu olduğunu, geçmişte ülkeye uzak göründüğünü ancak şimdi uyuşturucu ile mücadele edildiğini ifade ederek, “Sorunları reddeder ve ötelerseniz büyür. Uyuşturucu ile mücadele, ülkenin ve gençliğin geleceğini bu tehlikeden ve zarardan korumak için önemlidir” dedi. 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “KKTC Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” sonuçlarını sahipleneceklerini ve gerekenleri yerine getireceklerini belirterek, çalıştayda ortaya çıkacak yasal, tedbir, ceza veya önleyici tüm ihtiyaçları gidermeye hazır olduklarını söyledi. 
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ülkede kullanıcıların veya bağımlıların suçlu görüldüğünü ancak onların “hasta” kabul edilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğini ifade ederek, ülkeye çok acil ihtiyaç olan “tedavi ve rehabilitasyon merkezi” kazandırılması gerektiğini vurguladı. 
Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri de, uyuşturucu kullanımında yaş olmadığını, rakamların dehşet verici bir boyut aldığını, bu sorunun önlenmesi için tedbirler alınması gerektiğini ifade ederek, bu sorunun polis ve yargının omuzlarına bırakıldığını ancak bu omuzların bu yükü artık kaldıramadığını söyledi. 
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, uyuşturucu ile mücadelede kimsenin tek başına bu işin altından kalkamayacağını, işbirliğinin şart olduğunu ifade ederek, gençler ve ülkenin geleceği için; “bu uyuşturucuyu ülkeye sokan uyuşturucu baronlarının yakalanması, gerekirse kendilerinin de idam cezasını getirmesi gerektiğini” kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473