banner564

Acil önlem çağrısı

Kuvvetli yağışlar sonrasında altı oyulan Lapta’daki dev kaya köylüyü korkutuyor

Acil önlem çağrısı
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Sel felaketinden en çok etkilenen yer olan Lapta’nın üst kısmında bulunan dev kaya parçası halkın korkulu rüyası oldu. Şiddetli yağışların da etkisiyle altı oyulan bu kara parçasının yenibir sel felaketi durumunda aşağılara yuvarlanacağı ve ağır tahribatlara yol açacağı belirtiliyor.
   Konuyla ilgili olarak Diyalog’a konuşan Lapta Sakarya Mahallesi eski Muhtarı Nidai Keleş, yetkililere acil önlem çağrısı yaptı. Keleş şöyle dedi:
   “Önünde durduğumuz kaya kütlesi çok eski zamanlarda üst tarafta olan bu sarı taş kütlesinden koparak, bir şişe gibi burada durmaktadır. Fakat son yağmurlarda altı oyuldu. Bu durumda kaya burada tehlike arz etmeye başladı. Alt tarafta 15-20 hane ev vardır. Altı oyulan kaya kütlesi yeni bir sel felaketi yaşanması halinde aşağıya yuvarlanırsa, çok büyük kayıplarımız olacak. Hükümet yetkililerine çağrımdır, gelin kayanın altına beton dökerek tedbir alın. Gelip incelediğinizde göreceksiniz. Aşağıdaki evler, büyük tehlike altındadır. Bir an önce gereken yapılsın, bir facia yaşanmasın.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474