banner564

Büyük ilgi var 

Kırmızı renk iç çamaşırları ekonomik krize meydan okuyor

Büyük ilgi var 
banner598

Çiğdem AYDIN 

   Kamu çalışanlarına 13’üncü maşların bu yıl erken ödenmesi nedeniyle çarşıda bir miktar hareketlenmenin başladığı görülüyor. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre; yeni yılın yaklaşması ile şans getirdiğine inanılan kırmızı renk iç çamaşırları çok fazla rağbet görüyor.
  Kırmızı külot fiyatları 10 lira ile 140 lira arasında değişirken, sutyenler ise 15 ile 120 lira arası fiyatlardan satılıyor. 
Bazı vatandaşlar bunun yeni yılda şans getireceğine inandığını söylerken, bazıları ‘eşim istediği için alıyorum” diyor.
   Ülkemizin renkli simalarından olan, belediye başkan adayı Çetin Sadeli “Kırmızıyı gördüğümde adeta boğa oluyorum. Her yılbaşında eşime de alıyorum” derken, Cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı adaylığında bir rekortmen olan Arif Salih Kırdağ ise  “Tahrik edicidir. Giyildiğinde hoşuma gider” diyerek, geleneklere uyulduğu zaman buna karşı çıkılamayacağını söyledi.

*********
   İşte ‘Kırmızı iç çamaşırla’ ilgili görüşler:
Çetin Sadeli: Kırmızı iç çamaşırı görünce boğa olurum
“Ben kırmızı rengin özellikle de yeni yılda uğur getirdiğine inanıyorum. Çocukluğumdan beri annem babam bana hep kırmızı iç çamaşırı giydirirdi. Ben hep giyerim ve çok da hoşuma gider. Eşime de çok kırmızı iç çamaşırı alırdım. Bana göre ayrı bir cazibesi var. Herkese tavsiye ediyorum. Bir denesinler hayatları da değişecek. Fiyatı önemli değil o geceyi o akışı yaşamak lazım. Ayrıca kırmızı iç çamaşırı giyeni görünce boğaya dönerim. Boğa olurum.” 

Menan Aydın: Kırmızı gördüm mü içim kıpırdar
“Kırmızı bazılarına uğur getirir bazılarına getirmez. Ben kırmızı rengi severim uğur getirir mi onu Allah bilir. Evde çok fazla kırmızı iç çamaşırım var. Genellikle kendime alırım. Şimdi eşime de alacağım daha önce de aldım. Eşim çok sevindi. Fiyat benim için önemli değil eşimin sevinmesi önemlidir. Vallahi ben kırmızı iç çamaşırı görünce içim bir hoş olur, kıpırdama olur.” 

İmam Yıldırım: Alırken utanmam
“Aslında bordo severim kendim de giyerim. Yeni yılda hiç kırmızı iç çamaşırı almadılar bana. Bende henüz almadım ama alacağım herhalde. Hiç de utanmam gidip almaya neden utanayım ki. Ben serbest bir insanım. Bu yıl alacak mıyım bilmiyorum, düşünüyorum alabilirim. Fiyatı falan hiç önemli değil, yeter ki hoşuma gitsin. Şimdi hanım giyse öyle bir iç çamaşırı Beş Parmak Dağlarına tırmanırım.” 
 Arif Salih Kırdağ: Tahrik edici
“Yeni yılda kırmızı iyidir. Ama kırmızı genelde tahrik eden bir renktir. Kırmızı giyen de kalmadı. Ben kırmızı iç çamaşırı hiç giymedim ama giyildiğinde de hoşuma gider. Eşime almadım kendi gider alır O. Eşim giyse ve karşımda olsa cazibesine kapılırım. Ama ben kendim gidip alayım hediye diye bir şey yok aklımda. Fiyatı falan önemli olmaz ama kendisi de gider alırsa itiraz etmem.” 

İşte kırmızı külotun şans getirme hikâyesi...
Hikâyesi oldukça eski zamanlara dayanan kırmızı külotlar, 1956 yılında iflas eden Amerikalı iç çamaşırı satıcısı Henry George ile ilgilidir. 
George, kadınların sutyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etti. Çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirdi. Yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyledi. 31 Aralık günü George'un deposunda kalan kırmızı iç çamaşırlarının hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayıldı ve gelenek haline geldi. Kırmızı rengin ne kadar göz alıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aşkın ve şehvetin rengi olan kırmızı renkteki iç çamaşırı giyenlerin bir sene süreyle aşkta şanslı olacaklarına inanılıyor.
Kırmızı rengin büyüsü nedir
Yılbaşında kırmızının şans ve şehveti temsil etmesi nedeniyle tercih edilmesinin yanı sıra kırmızı renk; motivasyonun, teşvikin, aktivitenin ve ihtirasın sembolüdür. Yeni bir başlangıç, yeni bir yaşama sevinci ve yeni bir sevginin anahtarıdır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474