banner564

‘Çok bakımsız’

Girne Antik Limanı’nı ilk kez görenlerden KKTC yetkililerine mesaj var:

‘Çok bakımsız’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Havanın güneşli olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın yanı sıra turist olarak adamızda bulunanlar Girne Antik Limanı’nı ziyaret etti.
   Diyalog’a konuşan ziyaretçiler, tarihi antik limanın bakımsızlığından yakınarak, KKTC yetkililerine mesaj gönderdi. Özellikle binaların, yürüyüş yolları ve elektrik direklerinin kötü bir görüntü yarattığını belirten ziyaretçiler “Böylesi bir yer bu kadar ihmal edilemez” dedi.

 Ne dediler?.. Ne dediler?..

Mesin Tosun: 

Burada misafir olarak bulunuyorum. Girne çok güzel yaşanılacak bir yer… Özellikle antik liman tarih kokuyor. Ama bakımsız, yeterince ilgi görmemiş. Buraya el atılmalı. Gezmeye gelen yerliler de hayat pahalılığından dolayı lokantalara oturamıyor, alış-veriş yapamıyor. Bunu da gözlemledim.

Mehmet Gülabi:

Buraya torunlarım için misafir olarak geldim. Havanın güzelliğini fırsat bilerek limana torunlarımı da alıp geldim. Aralık ayında böyle bir havayı bulmuşken tadını çıkartıyoruz. Ankara’da böyle bir ayda imkânı yok bu güzellikte bir hava bulamayız. Girne çok güzel bir yer çok beğeniyorum ama her defasında daha çok tahribat olduğunu görüyorum. Bakıma ihtiyaç var.

İlhan Uyar:

Yağışların ardından tam bir bahar havası oldu. Ben de eşimle birlikte bu güneşli havanın tadını çıkarmak adına Girne Antik Liman’a geldim. Girne çok güzel bir yer ancak biraz daha geliştirilebilir diye düşünüyorum. Özellikle turistik bir bölge olduğu için liman bölgesinde daha fazla çalışma yapılabilir.

Yadigâr Uyar:

Çok güzel bir gün yaşadık. Aşırı yağışların yerini güneşli bir havaya bırakmasını fırsat bilip kendimizi Antik Liman’a attık. Bahar havası tadında bir hava hâkim oldu ve cumartesini iyi bir şekilde deniz manzarasının ve güneşin tadını çıkartarak değerlendirdik. Girne güzel bir yer. İlgi ve gelişmeye yönelik projeler olursa daha da iyi olacak. Daha önce buraya tatil için geldik ve beğenerek burada kalmaya başladık.

Yonca Altay:

Bugün havamız çok güzel oldu. Keyfini çıkarmak için Girne’ye geldik. Girne doğup büyüdüğüm bir yer olsa da son zamanlarda değişen insan profili nedeniyle yabancılaşmışım. Sevdiğim bir şehir olduğu için Girne’yi bırakmayacağım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474