banner564

Açılışını Erdoğan yapacak

İstanbul’da bugün başlayacak fuarda, KKTC turizmi tanıtılacak

Açılışını Erdoğan yapacak
banner598
Pelin YÜKSELAY
İstanbul’da bugün başlayacak fuarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizmi tanıtılacak.
Fuar ve tanıtım günleri İstanbul'da 9-12 Kasım tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi'nde MÜSİAD ticaret fuarı ile eş zamanlı olarak yapılıyor.
Açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak fuara, KKTC’den de Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün yanı sıra bazı bakanlar katılacak.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle ilk kez düzenlediği ve bugün saat 10.00’da başlayacak fuar, 2 bin metrekarelik alanda yer alacak. Fuara KKTC’den 110 civarında kuruluşun katılması bekleniyor. 
Elde edilen bilgilere göre fuara; Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC Emlakçılar Birliği, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, üniversiteler, turizm örgütleri, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı katılıyor. 

Atun: Pazar arayışı yapılacak
Bu yıl ilki düzenlenecek fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, “Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dostumuzun da destekleriyle bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz fuarda güzel ülkemizin hem kültürünü, hem turizm potansiyelini hem de ekonomik örgütlerle pazar arayışlarını bir arada sunacağımız bir zemin oluşturacağız” dedi.
Atun, bu yıl ilkini düzenledikleri fuara Türkiye’den birçok kurum ve kuruluşu davet ettiklerini kaydederek amaçlarının Kıbrıs Türk kültürünün yanı sıra damak tadını, turistik yerleri ve ticaret imkanlarının geliştirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Kıbrıs eviyle görsel bir şölen sunulacak
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanlığı, İstanbul’da 1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günlerinde Kıbrıs evi konseptiyle görsel bir şölen sunacak.
Bakanlık açıklamasına göre, İstanbul CNRExpo’da büyük bir katılımla yapılması planlanan fuar, MÜSİAD Expo ile aynı tarihlerde ve aynı alanda yer alacak
Ülke ekonomisine katkı yanında turizm ve kültür alanında iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesi amacını taşıyan fuarda, Turizm ve Çevre Bakanlığı 225 metrekarelik ada tipi bir stantla, Kıbrıs evi konseptiyle yerini aldı. Ev üzerinde “Kuzey Kıbrıs… Sizin bir Ada’nız var, burada berrak bir deniz var” ifadeleri yer alıyor.

Kıbrıs’a özgü yiyecekler içecekler ikram edilecek
RESBİR tarafından hellim böreği, peksemet, çitlembikli bitta, nohutlu çörek, hellim, badem, üzüm sucuğu, limonata, sumada, gül şurubu, ceviz macunu, turunç macunu, patlıcan macunu ikramı yapılarak Kıbrıs lezzetleri ve damak tadı hakkında ziyaretçilere bilgiler verilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473