banner564

Ada çapına yayılacak

Terör örgütü ELAM üyeleri dün gece Derinya sınırında eylem yaparak 3 saat süreyle geçişleri engelledi

Ada çapına yayılacak
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   KKTC ile Güney Kıbrıs arasında geçişlerin açılmasına karşı olan faşist ELAM üyeleri ve bir gurup Rum "sınır kapılarını kapatma eylemi" başlattı.
   Dün  ilk olarak 18.00-21.00 saatleri arasında Derinya Sınır Kapısı’nda üç saatliğine kapatma eylemi gerçekleştirildi. 
   Derinya Kapısı’nın Rum tarafında toplanan faşistler, Yunan bayraklarıyla eylem yaparak, Türkiye aleyhinde sloganlar attı.
   Eylem sırasında KKTC plakalı araçların geçişlerine izin verilirken,  Rum plakalı araçların KKTC’ye girişi engellendi.

Türk gazetecilere sözlü sataşma 

   Rum polisinin de güvenlik önlemi aldığı eylemde herhangi bir olay yaşanmazken, bazı eylemciler görevini yapan Kıbrıslı Türk gazetecilere yönelik “Burada gördüklerinizi haber mi yapacaksınız? Geçmiş yıllarda bize yaptıklarınızı unutmadık onları da yazacakmısınız?” diyerek sözlü saldırıda bulundu.

Eylem programı açıklandı

   Rum basınına göre Kendilerini “herhangi bir parti şapkası olmadan, partiler üstü” olarak niteleyen protestocuların sınır kapılarının kapatılmasına yönelik eylemleri devam edecek.
2 Aralık’ta Akyar (Strovilya), 9 Aralık’ta Beyarmudu, 16 Aralık’ta Lokmacı (Ledra Caddesi), 23 Aralık’ta Ledra Palace, 30 Aralık’ta Metehan (Ay.Demet)), 6 Ocak 2019’da Bostancı (Astromerit), 13 Ocak’ta Yeşilırmak (Pirgo), 20 Ocak’ta ise Derinya sınır kapılarında eylem gerçekleştirecek.
Protestocular, yaptıkları açıklamada, bölünmüşlük ve “istilacının” finanse edilmesinden kaçınılması amacıyla ve toplumu, uyuşturucu gibi tehlikelerden korumak istediklerinden dolayı sınır kapılarını kapatacaklarını ifade etti.  
Protestocular, özellikle Derinya sınır kapısına vurgu yaparak, yerel işletmelerin etkileneceğini de savundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474