banner564

‘Adaletsizliğe son’

Yunan lobisinin örgütlediği Amerikalı milletvekilleri ve senatörler, 20 Temmuz Barış Harekatı aleyhinde pankart açtı

‘Adaletsizliğe son’
banner598
    Amerika’daki Yunan lobisinin örgütlediği milletvekili ve senatörlerden oluşan kalabalık bir grup, kongre binası önünde toplanarak, barış Harekatı aleyhinde pankart açtı.
   “İşgal ve bölünmüşlük 1974’ten beri devam ediyor” sloganının yer aldığı pankartta “Haksızlığa son” deniliyor.
   ABD Meclis ve Senatosu temsilcileri ile “Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi” (PSEKA) tarafından düzenlenen kongreye katılan temsilciler 1974 Barış Harekatı’nın 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla  ABD Kongre Binası önünde toplanarak pankartlı eylem yaptı.  
   Simerini gazetesi “İşgali Sonlanmasını İstiyorlar... Amerikan Milletvekilleri ve Senatörler Kongre Binası Önünde” başlıklarıyla verdiği haberinde, ABD Meclis ve Senatosu’ndan 45’ten fazla kişinin ve PSEKA kongresine katılan temsilcilerin “Kıbrıs 1974-2014: Hala İşgal Altında, Hala Bölünmüş. Adaletsizliğe Hemen Şimdi Son Verin” yazılı pankart açarak ABD Kongre Binası önünde toplandığını yazdı.  
    Gazete pankartlı eylem öncesinde ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce’un, PSEKA Başkanı Philip Christopher, Rum Amerikan Federasyonu Başkanı Kostas Çenda, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ABD Büyükelçileri Hristos Panayopulos ve Yorgos Siakallis’in hazır bulunmasıyla basına konuştu. 

Menendez: 20 temmuz 1974 karanlık gün

   Fileleftheros gazetesine göre, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez konuşmasında 20 Temmuz 1974’ü “tarihin karanlık bir günü” olarak nitelendirdi. KKTC’yi ziyaret ettiğini ileri sürerek, o günkü deneyimlerinden de söz eden Menendez, “Türk askerinin çoktan adadan kuvvetlerini çekmesi gerekirdi” şekilde konuştu. 

Obama’ya mektup gönderdiler

   ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce da konuşmasında, Menendez ile birlikte ABD Başkanı Barack Obama’ya adanın yeniden birleşmesini ve Kıbrıs sorununda adil bir çözüm bulunmasını istediği mektup gönderdiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473