banner564

Kendi başını kendi yaktı

Türkiye’de terör suçundan aranan yakınına KKTC’den çıkış yapması için kimliğini veren daha sonra kayıp ihbarında bulunan Turan Karalök, cezaevine gönderildi

Kendi başını kendi yaktı
banner598
Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök adlı şahsın  KKTC’den çıkış yapması için kimliğini verip ardından da polise kimliğini kaybettiği yönünde yalan ifade veren Turan Karalök hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün süre tutukluluğun ardından teminat talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Polis, zanlı Turan Karalök’ün10 Temmuz tarihinde polis karakoluna giderek, 8 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da TC kimlik kartını kaybettiğine dair şikâyette bulunduğunu söyledi. Şikâyet üzerine muhaceretten giriş çıkış kayıtlarını incelediklerini anlatan polis, kaybolduğu iddia edilen kimlik ile 9 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı üzerinden ülkeden çıkış yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Polis memuru, ülkeden çıkış yapan şahsı belirlemek için havaalanının güvenlik kamera kayıtlarını incelediklerini ve bir şahsı tespit ettiklerini ifade ederek, şikâyetçi olan Turan Karalök’e görüntülerin izlettirildiğini ve kendisine ait kimlik ile çıkış yapan şahsı tanımadığını söylediğini açıkladı.

Korktuğu için yalan söylemiş
Polis, Turan Karalök’e ait kimlik ile çıkış yapan şahıs ile ilgili yapılan araştırma sonucu Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Zanlı Turan Karalök’ün tanıdığı halde polise yalan ifade verdiğini anlatan polis, zanlı Turan Karalök’ün, önceki gün polise verdiği gönüllü ifadede Mustafa Karalök’ün akrabası olduğunu ancak korktuğu için polise yalan bilgi verdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Cezaevine gitti
Mahkeme kararı ile üç gündür tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının ülkede 30 günlük turist vizesi ile bulunduğunu ifade ederek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme KKTC’de turist olarak bulunan zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. Mahkeme söz hakkı alan zanlı ise, 3 çocuk babası olduğunu, çocuklarından birinin sağlık sorunları bulunduğunu, KKTC ise iş bulmak umuduyla gelmesine karşın bulamadığını anlatarak, Türkiye’de yargılanmak istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474