banner564

Ağır ithamlar var

Kürtaj skandalında sanıklar aleyhindeki toplam dava sayısı 20’ye çıkıyor

Ağır ithamlar var
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta geçen şubat ayında ortaya çıkan ve ülke genelinde büyük infial yaratan “Yasadışı kürtaj” skandalının ardından tutuklanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyet huzuruna çıkarıldı.  
Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ile Avukat Ömer Başay temsil etti.
Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, meseleyle ilgili ilk tahkikat duruşmasının, sadece 34 haftalık bebeği kapsadığını anımsatarak, meselenin ağır ceza mahkemesine havale edilmesinden sonra, polisin davayla ilişkin, diğer 5 fetüsle ilgili soruşturmanın da tamamladığını belirtti.

Dava tek bir dosyada ele alınmalı…
Savcılık olarak, adil yargılama, zamandan tasarruf ve usullere uygunluk açısından davanın tek bir dosyada ele alınması gerektiğini vurgulayan Akyener, bu amaçla dava dosyasında tadilat yapma talebinde bulundu. 
Erdinç Akyener, 34 haftalık bebek için Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu’nun , “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” , “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “çocuğun doğumunu gizleme suçlarından”,  yargılanacağını belirtti. 

İşbilen, Okburan ve Karagözlü’ye ek dava
Akyener ayrıca Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve Fahri Karagözlü’nün bu suçlara ek olarak” adam öldürme suçundan” dava dosyalandığını belirtti. 
Dava kapsamında geriye kalan 5 fetüsün her biri için, “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” , “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmayı kapsayan”  3’er davayla, toplam 15 ayrı dava daha ekleneceğini kaydeden Akyener, toplam dava sayısının 20’ye çıkacağını belirtti. 
Sanık avukatları adına söz alan Avukat Serhan Çınar,  iddia makamının dava dosyasında tadilat talebinden yeni haberdar olduklarını ve bu talebe itirazda bulunacaklarını belirtti. 

Avukatlar süre talep etti
Serhan Çınar, sanık avukatları Mustafa Şener, Emre Kadri, Güneş Menteş, Tahir Seroydaş ve Ömer Başay ile bir araya gelerek, müşterek bir itiraz hazırlayabilmeleri için mahkemeden 1 günlük süre talep etti. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık eden Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, sanık avukatlarının savcılığın tadilat talebine itiraz hazırlamalarına olanak sağlamak amacıyla, bugün 11.30’a ertelenmesi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474