banner564

Ahmet Dişikırık 2 ayla kurtardı

Narkotik Operasyonu esnasında polis memuru Fadıl Temin’e aracı ile çarpıp yaralanmasına neden olan sanık Ahmet Dişikırık hapse mahkûm edildi

Ahmet Dişikırık 2 ayla kurtardı
banner598
Zorkun TAŞER
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’nin operasyonu esnasında aracında arama yapılmak istenirken, narkotik polisi Fadıl Temin’e aracı ile çarpıp 10 metre sürüklenerek yaralanmasına neden olan sanık Ahmet Dişikırık yargılanarak hapse mahkûm edildi. Ocak 2014’te  tutuklanan ve yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Dişikırık, hakkındaki vahim zarar suçlamasıyla görüşülen dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 2 ay hapse mahkûm edildi.

10 metre sürüklendi
Ağır ceza heyeti tarafından verilen kararda sanığın olay günü Küçük Kaymaklı bölgesinde aracını park ettiği, o esnada aracında arama yapmak isteyen görevli polis Fadıl Metin’e çarpıp 10 metre sürüklenmesine neden olduğu belirtildi. Aracın çarpması ile sürüklenerek yaralanan polis memurunun sağ serçe parmağının kırıldığı belirtilerek, oluşan vahim zarardan dolayı yargılanan sanığın hapse mahkûm edilmesine karar verildiği açıklandı. Ağır ceza heyeti, kişilerin fiziksel bütünlüğüne yapılan herhangi bir saldırının kabul edilemeyeceğini, kimsenin kimseye vahim bedensel zarar verme hakkı olmadığı ve bu nedenlerden dolayı sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza vermeyi uygun gördüklerini, sanığı oy birliği ile 2 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474