banner564

Aile perişan

Kalp şikayetiyle gittiği devlet hastanesinde enfeksiyon kapan70 yaşındaki Ahmet Atlar, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Aile perişan
banner598
Çiğdem AYDIN
   Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kalp krizi teşhisiyle yatırılan 70 yaşındaki Ahmet Atlar, üç gün sonra taburcu edildi. Evine gittiği zaman kolunda şişlikler, elinde ise kabarcıklar oluşunca durumu doktoruna bildiren aile, tatmin edici bir sonuç alamayıp, YDÜ Hastanesi’ne yöneldi.
    Diyalog Gazetesine gelerek yaşadıklarını anlatan ve babasının yoğun bakımda yaşam savaşı verdiğini söyleyen Ahmet Atlar’ın acılı evladı Yusuf Atlar “bir yandan babamın kurtulması için dua ediyoruz, diğer yandan hastane parasını nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz”dedi.
   Diyalog muhabiri, hastanedeki enfeksiyon durumundan şikayet eden Yusuf Atlar ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’yı biraraya getirerek, şikayetin ilk elden aktarılmasını da sağladı. Müsteşar Dana, gerekli soruşturmann ayapılacağı konusunda güvence verdi.

Kalp Krizi geçiriyor dendi
   Acılı evlat Yusuf Atlar yaşadıklarını diyalog muhabirine anlattı: 
   “Ayın ikisi veya üçü gibi babam evde rahatsızlandı. Aldık Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdük. Orada bize, ’kalp krizi geçiriyor’ denildi. 2-3 gün yattı. Normal odada kalırken birden bire acı hissetmeye başladı. Kolunda sertleşme şişlik oldu. Buna rağmen iki gün sonra bizi taburcu ettiler. Cuma günüydü eve gittik.  Cumartesi, Pazar günü bir anda kolu daha fazla şişti ve elinde bileğine kadar su kabarcıkları oluştu. İçlerinde de iltihaplanma vardı. 
   Doktorunu aradık ama izinli olduğunu isterse geleceğini söyledi. Biz de o acı ve panikle aldık YDÜ Hastanesi’ne götürdük. Çok şükür orada hemen müdahale edildi, tahliller yapıldı ve ortaya babamın vücudunun yüzde 47’sinin enfeksiyon kaptığı çıktı. Şu anda yoğun bakımda yatıyor enfeksiyon ciğerlerine kadar yayılmış. Damarının bir tanesi yüzde 99 tıkalı. 

Yardım istiyorum
   Şu ana kadar olan masraflar 5 bin 800 TL ve daha ne kadar orada kalacağı da belli değil. Yani bu masraflar 10 bin -15 bini de bulabilir. Yardım istiyorum devletten. Benim bir arabam var onu satacağım. Eksildiğimi de bana yardımcı olsunlar. Devlet hastanesine de soruşturma açılsın. Nasıl kalp krizinden giden bir adam hastaneden taburcu olduktan 48 saat sonra yüzde 47 enfeksiyonla mücadele eder, bunu bilmek istiyorum.” 

Dana: Gereken yapılır
   Yusuf Atlar isimli vatandaş sorunlarını anlatırken o sırada Güne Merhaba programına katılmak için Diyalog TV’ye gelen Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana da, sorunla  bire bir ilgilenerek Hastane Başhekimliğinden konuyla ilgili bir araştırma raporu istedi. Maddi boyutuyla ilgili hastanın KKTC vatandaşı olmaması nedeniyle doğrudan bir ödeme yapılamayacağını belirten Dana, “Elimizden geleni yapacağız, konuyla ilgili de soruşturma isteyeceğiz. Hastanemizde meydana gelen bir ihmal veya kusur da varsa gereken yapılacaktır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473