banner564

Ailelerin rızası var

15 yaşındaki genç kızla imam nikâhı ile evlenen ve hamile bırakan zanlı Ali Yağmur teminatla serbest bırakıldı

Ailelerin rızası var
banner598
Lefkoşa’da 15 yaşındaki genç kızla imam nikâhı ile evlenen ve kızı hamile bırakan zanlı Ali Yağmur hakkında soruşturma başlatıldı. 16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girme suçundan aleyhine dava getirilen zanlı yargılanacağı davadan teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Ali Yağmur'un Şubat 2016 tarihinde birlikte yaşadığı 15 yaşındaki imam nikâhlı eşi S.K ile ilişkiye girerek hamile bıraktığını söyledi. 
Polis, S.K’nin önceki gün doğum yapmak için hastaneye başvurması üzerine polise gelen bilgi doğrultusunda soruşturma başlatıldığını ve zanlı aleyhine teknik olarak 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz, vahim zarar suçlarından dava getirildiğini belirtti. 
Polis, kız ve ailesinden yapılan sorguda şikâyetçi olmadıklarını ve kızın tüm ekonomik yükünü zanlının karşıladığının tespit edildiğini ifade etti. 
Polis, mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının 15 günde bir polise giderek imza atmasına, bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına emir vererek tutuksuz yargı kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473