banner564

Akademik takvim başladı

Lise ve ortaokullarda eğitim görecek 21 bin 500 öğrenci için ders zili çaldı

Akademik takvim başladı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

İlkokulların ardından dün de ortaokul ve liseler ders başı yaptı. Lise ve ortaokullarda eğitim görecek 21 bin 500 öğrenciden eski olanlar uzun bir tatilin ardından sınıflarına döndü. Ortaokul ve liseye yeni başlayan öğrenciler ise ilk gün heyecanı yaşadı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 32 okulda öğrenim gören yaklaşık 18 bin ortaokul ve lise öğrenci ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 12 okulda öğrenim gören yaklaşık 3 bin 500 meslek lisesi öğrencisi dün ders başı yaptı.
Akademik takvime göre, hem İlköğretim Dairesi, hem de Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda birinci dönem 31 Ocak’ta karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek, öğrenciler ve öğretmenler yarıyıl tatilinin ardından 17 Şubat’ta ders başı yapacak.
Kolejlere Giriş Sınavı birinci basamak sınavı (KGS-1)  25 Ocak Cumartesi ve Kolejlere Giriş Sınavı ikinci basamak sınavı (KGS-2) 6 Haziran Cumartesi yapılacak.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı, 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
8. Sınıfı tamamlayan öğrencilerin Meslek Liseleri Programlarına tercih başvurularının alınması ise 19-25 Haziran tarihleri arasında olacak.
Diyalog’a konuşan öğrenciler yaz tatilinin ardından ders başı yaptıklarını ve son derece heyecanlı olduklarını ifade etti.

Öğrenciler ne dedi…? 
Havva Keskinel
“Okulların açılması beni son derece heyecanlandırdı. Ortaokuldaki ilk günüm ve çok heyecanlıyım. Derslerim geçtiğimiz yıllarda iyiydi, bu yıl da başarı elde edeceğim inancındayım. Yeni eğitim yılının tüm arkadaşlarıma hayırlı olmasını ve başarı dolu olmasını isterim.”

Sahil Baykara
“Okulun ilk günü ve çok heyecanlıyım. Üç ay tatilde güzel vakit geçirdim. Gezmeye de gittim kitap da okudum. Bu yıl eğitim döneminde başarılı olacağıma inanıyorum. Yeni eğitim döneminin herkese hayırlı olmasını dilerim.”

Çiya Dinç
“Her ne kadar sıcak olsa da güzel bir tatilin ardından okula başladık. Spor ve gezilerin ardından heyecan dolu bir ders yılına başladım. Bu yıl da derslerimde başarılı olacağım inancındayım. Eğitim alan tüm arkadaşlarıma yeni eğitim yılında başarılar dilerim.”

Hasan İpek
“Ortaokulda ilk yılım ve heyecanlı bir başlangıç yaptım. Yeni bir okul, yeni arkadaşlar ve yeni dersler olacağından dolayı son derece heyecanlıyım. Derslerimde başarılı olacağım inancındayım. Yeni ders yılının herkese hayırlı olmasını dilerim.”

Zühtü Kızgın
“Okulun ilk günü ve son derece heyecanlıyım. Dolu dolu bir tatil geçirdim ve bu tatilin ardından ortaokuldaki ilk yılıma başladım. Bu yıl derslerimde başarılı olacağım konusunda kendime güveniyorum. Herkese başarılar dilerim.”

Halim Demirdöven
“Okulun ilk günü dolayısı ile her ne kadar eski arkadaşlarımla birlikte olsam da heyecanlıyım. Üç aylık yaz tatilinde doya doya gezdim ve arkadaşlarımla vakit geçirdim. Bu güzel tatilin ardından ders başı yaptım. Derslerimde başarılıyım ve bu başarıyı bu yıl da elde edeceğim inancındayım. Eğitim alan herkese yeni dönemde başarılar dilerim.”

Cansu Günalmış
“Yeni arkadaşlar yeni bir dönem beni çok heyecanlandırdı. Tatilde ailemle Türkiye’ye gittik ve orada güzel bir zaman geçirdik. Bu güzel tatil sonrasında yeni dönem başladı. Derslerimde bu yıl da başarılı olacağım inancındayım ve herkese de başarılar dilerim.”
Zehra Asi
“Dolu dolu bir tatilin ardından heyecan dolu bir eğitim dönemine başladık. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu ve onlarla tanıştık. Herkese başarılı bir yıl olmasını diliyorum.”

Sudenaz Çağla Candır
“Bu yıl 8’inci sınıf oldum ve çok heyecanlıyım. Üç ay yaz tatilinde kendime katkı sağlayabilmek adına ders çalıştım. Ders çalışmanın yanında gezerek de zaman geçirdim. Güzel bir tatilin ardından yeni döneme başladım. Bu yıl dersler beni korkutsa da lisede BEAL’i kazanmayı hedefliyorum. Tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473