banner564

Elbet başaracağız

Sınır kapılarında muhaceret işkencesi sürüyor, sivil hizmet görevlileri hükümetin temmuz ayında açıkladığı yüzde 15’lik tahsisatı bekliyor

Elbet başaracağız
banner598

Ömer KADİROĞLU 
Kara sınır kapılarında çalışan Sivil Hizmet Görevlileri (SGH), gün boyu yaşanan yoğunluk nedeniyle nefes almadan çalışırken, hükümetin 9 Temmuz’da açıkladığı yüzde 15’lik vardiya tahsisatını da halen almadı. Sivil Hizmet Görevlileri, alınacağı belirtilen 40 kişinin ne zaman işe başlayacağını ve temmuz ayından bu yana almayı bekledikleri tahsisatlarının ne zaman ödeneceğini sordu. 
Diyalog’a ulaşan çok sayıdaki görevli, yetkililerin verdiği sözü tutmasını beklerken, söylenildiği gibi 40 kişinin istihdam edilmesini beklediklerini ifade etti.
Mevcut personel ile sınır kapılarındaki yükü kaldırmanın imkânsız olduğunu ifade eden görevliler, bir an önce yeni çalışma arkadaşlarının aralarına katılmasını beklediklerini dile getirdi. 

Lokmacı’da turistlere eziyet 
Bu arada sınır kapılarındaki yoğunluk görüntüsü dün de yaya geçişlerin yapıldığı Lokmacı’ya yansıdı.
Güney Kıbrıs’tan kuzeye geçmeye çalışan yüzlerce turist, Lokmacı Sınır Kapısı’nda dakikalarca kuyruklarda bekledi. Yetersiz personel sayısı nedeniyle işlemler uzarken, bazı turistlerin sıra beklemeden geri döndükleri görüldü. 

Bazı sözler verilmişti
Bakanlar Kurulu’nun 9 Temmuz’da gerçekleştirdiği toplantının çıkışında alınan kararları Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay açıklamış ve Sivil Hizmet Görevlileri için yüzde 15’lik vardiya tahsisatlarının ödeneceğini ifade etmişti.
Açıklamada, tahsisatların temmuz ayından itibaren ödeneceği sözü verilmişti. Ayrıca 40 SGH alınacağı da açıklanmıştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474