banner564

Akademik yıl başladı

Rektör Halil Nadiri, UKÜ’de bu yıl ki yeni kayıtlarla birlikte 10 bin öğrencinin eğitim göreceğini belirtti

Akademik yıl başladı
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) 2015-2016 akademik yılı başladı.
UKÜ’den yapılan açıklamaya göre, yeni akademik yıl, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda yer alan akademik genel kurul toplantısıyla başlatıldı.
Toplantıda açılış konuşmaları yapıldı ve akademik yılın ilk dersi de verildi.
Etkinliğe, UKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, fakülte dekan ve öğretim üyeleri elemanları katıldı. 
Açılış konuşmasını UKÜ Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri yaparken 2015-2016 Akademik Yılı’nın ilk dersini ise Ankara Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın verdi. 
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Nadiri, üniversitenin 10 fakülte, 6 yüksekokul, 114 ön lisans, yüksek lisans, lisans ve doktora programları ile bu yıl bünyesine 3 bin yeni öğrenciyi daha katarak toplamda 10 bin öğrenciye ulaştığını kaydetti.
Üniversitenin, YÖK’ün uyguladığı 3 yeni program ile LYS-DGS’de yüzde 20’lik bir azalma yaşarken Türkiye’den kayıt yaptıran öğrenci sayısında ise yüzde 30 oranında bir artış sağladığını belirtti.
Ankara Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın ise verdiği yılın ilk dersinde “Yüksek Eğitimde Uzaktan Eğitimin Yeri ve Önemi” konusunda konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473