banner564

Yardım edecekler

IMF yetkilileriyle, Kıbrıs sorununun çözümü halinde finansman sorununu görüşen Müsteşar Petridis umutlu konuştu:

Yardım edecekler
banner598
   Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis’in, Amerikan hükümetinin daveti üzerine Washington’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde, Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Afrika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Siril Müller ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Avrupa Departmanı Başkanı Paul Thomsen ile bir araya geldiği belirtildi.
   Petridis, konuyla ilgili olarak Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, Dünya Bankası ile IMF’nin “Kıbrıs sorununun çözümünden sonraki birleştirilmiş bir ekonomideki kamu maliyesinin yaşayabilirliğinin muhafaza edilmesi için, teknik yardımda bulunarak sürece yardımcı olmak istediğini belirtti.
   Gazeteye göre, Rum Haber Ajansı’nın sorularını telefonla yanıtlayan Petridis, Amerika’daki temaslarında, “kamu maliyesinin yaşayabilirliğinin muhafaza edilmesi, aynı zamanda gerçek anlamda işler bir birleştirilmiş ekonomi için, bahse konu iki kuruluşun, Kıbrıs sorununun çözümüne hazırlık çerçevesinde, bazı çalışmalar yapılmasına müdahil olmasının ele alındığını” ifade etti.
Gazeteye göre, “teknik bilgi ve bilimselliğe ihtiyaç olduğunu” ifade eden Petridis, bahse konu iki kuruluşun bu konulara ilişkin işbirliği perspektiflerini ele aldıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473