banner564

Seçme ve seçilme hakkı istendi

Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu, Anayasal Haklar Çalıştayı sonuç bildirgesini açıkladı

Seçme ve seçilme hakkı istendi
banner598
Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu (YKTBP) önceki gün Lefkoşa’’da gerçekleştirdiği Anayasal Haklar Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede, yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkından yararlanması için yasal düzenlemeye gidilmesi istendi. 
Platform dün sabah saat 10.30’da Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Platformun Türkiye Eş Başkanı Nesim Tüzmen, İngiltere Eş Başkanı Leyla Kemal ve Avustralya Eş Başkanı Nevin Hüseyin’in yanı sıra, Platform Genel Sekreteri Ertuğrul Mehmet, İngiltere Kıbrıs Türk Kültür Dernekleri Konsey Başkanı Çetin Ramadan ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Buluç katıldı.
Basın toplantısında sonuç bildirgesini Platformun Türkiye Eş Başkanı Nesim Tüzmen okudu.

Tüzmen, yurtdışında yaşayan KKTC vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkından yararlanması ve bu ödevini yerine getirmesi için Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi.
Kıbrıs konusunda olası bir referandumda yurtdışında yaşayan vatandaşlara da Anayasal haklarını kullanma olanağı verilmesi gerektiğini kaydeden Tüzmen, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsili sağlayacak dünyada uygulanan modellerden ve oy kullanma sistemlerinden faydalanmak suretiyle milletvekili kontenjanlarının verilmesi ve yurtdışı seçim bölgelerinde oy kullanma olanağının yaratılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473