banner564

Emine Çolak Kıbrıs’taki durumu anlattı

Bakan Çolak Beyaz Saray ve ABD dışişleri bakanlığı yetkilileriyle görüştü

Emine Çolak Kıbrıs’taki durumu anlattı
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, 70. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde New York’ta gerçekleştirdiği temasların ardından Washington’a geçti.
Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çolak, Washington’daki temaslarının ilk gününde Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek, Kıbrıs sorunu ve müzakere sürecinde gelinen son aşama hakkında muhataplarına bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.
Dışişleri Bakanı Çolak, temasları çerçevesinde ayrıca ABD Senatosu’nda Senatör Roger Wicker ve Washington’da faaliyet gösteren medya kuruluşları ile görüştü.
Bakan Çolak, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın onuruna verdiği akşam yemeğine de katıldı.
Dışişleri Bakanı Çolak, Washington temaslarının ikinci gününde ise ‘Center for American Progress’ isimli düşünce kuruluşunda düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı. ABD Kongresi’nden danışmanların, Washington’daki önemli düşünce kuruluşlarının temsilcilerinin, politika belirleyicilerin ve medya temsilcilerinin bulunduğu toplantıda konuşan Çolak, Kıbrıs sorunu ve sürdürülmekte olan müzakere sürecinin son durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Bakan Çolak, konuşmasında, müzakerelerde önemli bir dönemeçte olunduğunu ve Kuzey’de çözüm yanlısı bir hükümetin bulunduğunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni bir fırsat penceresinin açıldığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474