banner564

Akıncı: “Güçlerimizi birleştirelim”

Glafkos Klerides Sergisi’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, iki toplumun da kabul edebileceği anlaşmaya en erken zamanda ulaşılması için çağrıda bulundu

Akıncı: “Güçlerimizi birleştirelim”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün akşam Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile birlikte, Glafkos Klerides Sergisi’nin açılışın yaptı. 
Akıncı açılışta yaptığı konuşmada, Malala Yousafzai’nin “Evrensel barışı yaratmanın tek yolunun sadece beyinlerinizi eğitmekten değil kalplerinizi ve ruhlarınızı da eğitmekten geçtiğine inanıyorum” sözünü hatırlattı ve Kıbrıs’ta her iki toplumun da kabul edebileceği bir anlaşmaya en erken zamanda ulaşılması için “güçleri birleştirme” çağrısında bulundu.
Glafkos Kleridis’in kendisinin yurt dışında olduğu bir zamanda hayatını kaybettiğini ve cenaze törenine katılamadığını kaydeden Akıncı, ancak Kıbrıslı Rumlar’ın acısını bir açıklama ile paylaştığını söyledi.
O açıklamada büyük yaş farkına rağmen Kleridis’in her ikisi de siyasi parti başkanı olduğu dönmede samimi diyalog kurabildiği nadir liderden bir olduğunu belirttiğini anlatan Akıncı, Kleridis’in 1974 sonrasında politik duruşu ılımlı ve gerçekçi Kıbrıslı Rum liderlerden biri olarak fark edildiğini, bu algının 4 ciltlik, her iki toplumda da yapılan hatalara yönelik referansların yer aldığı “My Deposition” isimli kitabından sonra daha da güçlendiğini belirtti.

Sergi, Severis Vakfı’nda
Güney Lefkoşa’da bulunan Severis Vakfı’nda yer alan sergide Rum Yönetimi’nin eski Başkanlarından Glafkos Kleridis’in Vakfa bağışlanan kitapları, özel eşyaları, fotoğrafları ve anılarını yansıtan yazılar yer alıyor.
Açılışta Vakıf Başkanı Costas Severis, Glafkos Klerides’in kızı Keti Kleridis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis birer konuşma yaptı.
Severis Vakfı Başkanı Costas Severis konuşmasında sergide yer alan eşyaların Klerides’in barışa ve uzlaşıya olan büyük taahhüt ve bağlılığının hatırlatıcısı olacağını kaydetti.

Kleridis: Babam tüm Kıbrıslıları severdi
Glafkos Kleridis’in kızı Keti Kleridis de konuşmasında, babasının Kıbrıs ve tüm “Kıbrıslıları” çok sevdiğini ve en büyük arzusunun adanın yeniden birleştiğini görmek olduğunu kaydetti. Kleridis, şimdi liderlerin adanın birleşmesine yönelik bağlılıklarını ve bu sona ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de konuşmasında babasının eşyalarını Severis Vakfı’na bağışından dolayı Keti Kliridis’i kutladı ve bu koleksiyonun eşsiz bir değere sahip olduğunu kaydetti.

Akıncı DAÜ PER-SEN’i kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ Per-Sen) heyetini kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede konuşan DAÜ Per-Sen Başkanı Armen Sarıca, Akıncı’ya, sendika olarak yakından takip ettikleri çalışmalarında başarılar dileyerek, yoğun bir şekilde devam eden Kıbrıs müzakere sürecinde destek belirtti.

Fadıl Çağda kitabını takdim etti
Eski milletvekillerinden Fadıl Çağda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek “Batmayan Uçak Gemisi” isimli kitabını takdim etti.
Çağda, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kitabı yazarken toplumun belleğine bir şeyler bırakmak isteğiyle yola çıktığını belirterek, kitap hakkında bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473