banner564

Akıncı’ya destek istendi

İŞAD, yeni hükümetten talep ve beklentilerini içeren bir raporu Başbakan Özgürgün’e sundu

Akıncı’ya destek istendi
banner598
Emir ERTORUN
Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), yeni hükümetten talep ve beklentilerini içeren bir raporu Başbakan Hüseyin Özgürgün’e sundu. 
İŞAD Başkanı Metin Şadi görüşmede yaptığı konuşmada, oldukça zor bir dönemde göreve gelen hükümete başarılar dileyerek, İŞAD olarak bu dönemde Kıbrıs konusu çözüm sürecinin ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın arkasında durulması, desteklenmesi ve Kıbrıs sorununun her iki tarafın olmazsa olmazlarını karşılayabilecek şekilde sonlandırılıp ülkenin uluslararası politik ve ekonomik işbirliğine kavuşmasını istediklerini söyledi.
Hükümetten ülkedeki sorunların çözümü ve ülkenin daha iyi koşullara götürülmesi için olumlu çalışmalar beklediklerini söyleyen Şadi, ayrıca gündemdeki su ve ekonomik protokol gibi bekletilen konuların ise çok süratle toplum yararına tamamlanmasını istediklerini kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, hükümetin yeni yol almaya başladığı bugünlerde İŞAD’la öncelikli olarak görüşüp değerlendirmek yapmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, derneğin görüşlerine ve değerlendirmelerine önem verdiklerini söyledi.

Karadenizlilerle de görüştü
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Baki Aygün başkanlığındaki KKTC Karadeniz Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Aygün, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın faaliyet olarak en aktif derneklerinden biri olarak yeni hükümete hayırlı olsun dileklerini iletmek, aynı zamanda bazı konulardaki görüşlerini hükümete iletmek istediklerini ifade etti.
Aygün, “Yurttaşlık Yasa Tasarısı”, “Seçim ve Halkoylaması Yasası”, “İskân Yasası” ve “Trabzon uçuşları” konularında görüşlerini Başbakan Özgürgün’e ileteceklerini kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, derneklerin çalışmalarına önem verdiklerini ve Başbakanlık olarak belli politikalara katkı alabileceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474