banner564

‘Aklanacağına inanıyorum’

Başbakan Tatar, Meclis Komitesi’nde alınan kararı Diyalog’a değerlendirdi:

‘Aklanacağına inanıyorum’
banner598

 Suna ERDEN

Başbakan Ersin Tatar, UBP eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik tavsiye kararının en doğru seçenek olduğunu belirtti.
Meclis özel komitesinin aldığı kararı Diyalog’a değerlendiren Başbakan Tatar, “Sayın Özgürgün’ün kendisi de dokunulmazlığının kaldırılmasını ve aklanmayı istiyordu. Ben de aklanacağına inanıyorum”dedi.
Başbakan Tatar, Özgürgün’e karşı UBP’nin bir kastı olmadığını ifade ederek, “Sürecin devamı için böyle bir karar verildi. Özgürgün’e karşı hususi bir şey yok. Sadece kamu vicdanının rahatlaması, ortaya atılan iddiaların aydınlığa kavuşması için böyle bir adım atıldı” şeklinde konuştu.
“Dokunulmazlığın kaldırılması abartılacak bir şey değildir” diyen Tatar,  milletvekili Aytaç Çaluda’yı örnek göstererek şunları söyledi:
Aytaç Çaluda dokunulmazlığının kaldırılmasını bizzat kendi istedi. Bunu aklanmak ve yönetilen iddiaları çürütmek için istedi. Özgürgün de daha önce dokunulmazlığının kaldırılmasını ve aklanmak istediğini, daha doğrusu aklanacağına inandığını söylemişti. İnşallah mahkeme sürecinden sonra herkes hakkını alır ve adalet yerini bulur.”

En iyisi yargı yolunun açılması
Başbakan Tatar, bu kararı alırken sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Tatar, “Sıkıntı yaşadık, mesele oldu. Ama bir görevimiz var. Topluma karşı sorumluyuz. Şeffaflık ilkesi ile hareket ettik. Ortaya atılan bşr takım iddiaların aydınlığa kavuşmasını istedik. Demokrasi açısından, kamu vicdanı ve sorumluluklarımız çerçevesinde böyle bir karar verdik” dedi. Tatar, Özgürgün’e karşı bir tavırdan dolayı bu kararın alınmadığını yineleyerek, “UBP kendi içinde yaptığı değerlendirmede bu sürecin bu şekilde devam etmesi yönünde adım attı” ifadelerini kullandı.
Tatar, böylelikle birçok iddianın odağında olan Özgürgün’ün kendisini savunma ve aklama şansı elde ettiğini belirtti.
Özgürgün’ün mahkemede aklanacağına inandığını da kaydeden Tatar, “En doğrusu yargı yolunun açılmasıydı” dedi.

Önerge hazırlanıyor
Başbakan Ersin Tatar, zaten UBP olarak kürsü dokunulmazlıkları hariç tüm milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.
Tatar, “Bunun için Anayasa değişikliği gerekiyor. Biz de Anayasa değişikliği için önerge hazırlıyoruz” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473